Libero Kirsten Knip speelt de rest van dit eredivisieseizoen bij Sliedrecht Sport. Dat meldde de regerend landskampioen, bekerwinnaar en Supercupwinnaar woensdagmorgen. De 237-voudig international had na het afgelopen seizoen een pauze ingelast, maar is op Papendal blijven trainen. Ze gaat nu weer wedstrijdritme opdoen voor het internationale seizoen. Bij het eerste van Sliedrecht Sport vervangt Knip de geblesseerde Emma Rekar, die herstellende is van een afgescheurde voorste kruisband.

Het betekent voor Knip een terugkeer bij Sliedrecht Sport waar ze van 2012 tot en met 2014 ook al speelde. Ze werd toen landskampioen en won de Supercup. Na clubs in Frankrijk en Duitsland speelde ze het afgelopen seizoen bij C.S.M. Volei Alba Blaj in Roemenië. Ondanks dat de competitie door corona niet kon worden afgemaakt, werd haar team wel tot kampioen uitgeroepen.

Knip laste aan het begin van dit seizoen een pauze in, maar is er nu weer klaar voor om de competitie te hervatten. Ze zegt daarover het volgende: “Ik heb afgelopen half jaar de tijd genomen om privé behoorlijk pittige dingen te verwerken. Daarnaast ben ik door blijven trainen op Papendal, omdat mijn passie voor het volleybal nooit is verdwenen. Nu wil ik heel graag weer speelminuten gaan maken, ook met het oog op de zomer met het Nederlands team. Ik ben blij dat Sliedrecht mijn verzoek heeft ingewilligd om bij hen het wedstrijdritme weer op te pakken!”

Coach Vera Koenen reageert verheugd: “Het mes snijdt aan twee kanten. Ze kan bij ons wedstrijdritme opdoen voor de komende zomer, maar het geeft ons ook een geweldige boost na het wegvallen van Emma. Kirsten is een zeer goede libero met fantastische reflexen. Daarnaast is het ook een leuke, vrolijke meid die goed in ons team zal passen. Als routinier neemt ze ontzettend veel ervaring mee, waar de andere speelsters van kunnen leren. Sowieso is het goed voor de hele Eredivisie dat er weer een international meedoet.”

Op 9 januari maakt Sliedrecht Sport de herstart van de Eredivisie met Knip in de gelederen. Om half 3 gaat de Supercupwinnaar op bezoek bij het Talentteam Papendal. Sliedrecht Sport speelde tot nu toe één wedstrijd in de Eredivisie van 2020-2021, in de openingsronde werd met 3-1 verloren van Apollo 8.

Foto: Sliedrecht Sport

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×