Knappe overwinning Oranje meisjes op Duitsland

Knappe overwinning Oranje meisjes op Duitsland

Op het EK voor meisjes onder 16 jaar heeft Pre-Jeugd Oranje een mooie overwinning geboekt. In Zagreb werd in de strijd om plek 5 tot en met 8 Duitsland verslagen na een spectaculaire vijfsetter. Een knappe prestatie van Oranje, de ploeg van bondscoach Eelco Beijl gaat zondag om plek 5/6 strijden tegen Servië.

De Nederlandse meisjes speelden de van poulefase in het Italiaanse Trieste en gingen vrijdag, met veel vertraging, met de bus naar Zagreb. Daar wordt gestreden om plek 5 tot en met 8 op het EK. Pre-Jeugd Oranje begon met een wedstrijd tegen Duitsland.

In de eerste set begonnen de Duitse talenten sterk dankzij drie aces, maar de Nederlandse meiden vochten terug en vervolgens ging het lang gelijk op. In de slotfase van de set wist Oranje het initiatief te nemen en dat leverde de setwinst op met 25-20.

Het was een hele mooie wedstrijd voor het publiek, beide teams lieten hele mooie dingen zien. In de tweede set ging het weer gelijk op, nu wist Duitsland in de slotfase toe te slaan en met 21-25 de set te veroveren. Ook de derde set ging naar de jonge Duitse ploeg, mede dankzij uitblinkster Mia Kirchhoff: 19-25.

Zenuwslopend spannend werd de vierde set. De teams gaven elkaar niks cadeau en maakten er een prachtige strijd van. Lang leek Duitsland de strijd met 1-3 te gaan winnen, maar daar stok Oranje een stokje voor. Het publiek zat op het puntje van de stoel en op het cruciale moment maakten de Nederlandse meiden het af: 26-24.

Dat gaf Nederland vertrouwen en in de allesbeslissende vijfde set sloegen de Oranje meiden hard toe aan de hand van uitblinkster Nicole van de Vosse die in totaal 20 punten scoorde net als de Duitse Kirchhoff. De Nederlandse meiden hielden het hoofd koel en wonnen de vijfde set vol overtuiging met 15-8.

Bondscoach Eelco Beijl was enorm trots op zijn meiden. "Het was een hele intense wedstrijd, Duitsland wist ons te overklassen in de tweede en derde set en ik ben dan ook heel blij met de overwinning. Een groot compliment voor de meiden, ze bleven heel kalm en gefocust en wonnen daardoor een hele moeilijke wedstrijd."

Pre-Jeugd Oranje komt nog 1 keer in actie op het EK U16. Zondagmiddag strijden ze om 12.30 uur tegen Servië. Inzet: de vijfde plek.

Ek U16
Ek U16 2
Ek U16 3
Ek U16 4
Ek U16 5
Ek U16 8
Ek U16 6
Ek U16 7
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×