Bij zowel de mannen als de vrouwen wonnen de lijstaanvoerders vanavond met 3-0. Active Living Orion won overtuigend van Simplex SSS en blijft daarmee ongeslagen. De vrouwen van Sliedrecht Sport kwamen ook zonder setverlies uit het duel met Eurosped. Verrassing van de avond is RECO ZVH: de ploeg won met 3-1 van VoCASA.

Mannen

In Doetinchem ontving Active Living Orion vanavond Simplex SSS. De lijstaanvoerder begon de wedstrijd met een ruime voorsprong, maar het team uit Barneveld wist knap terug te komen. Active Living Orion won de set uiteindelijk met 25-23 en sleepte de tweede en derde set binnen met overtuigende cijfers: 25-19 en 25-16. De ploeg heeft nu 34 punten uit 12 wedstrijden. Simplex SSS blijft na het verlies op de achtste plek staan, één punt onder Talententeam Papendal.

De spannendste wedstrijd werd vanavond in Nijmegen gespeeld. De wedstrijd tussen VoCASA en RECO ZVH ging van begin tot eind gelijk op, maar het team uit Zevenhuizen was aanvallend en blokkerend sterker. Belangrijk voor RECO ZVH was Vincent van der Kraats: hij scoorde maar liefst 19 aanvalspunten. Het is de tweede overwinning voor de ploeg die onderaan de ranglijst staat.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen VoCASA en RECO ZVH terug.

Uitslagen

VoCASA – RECO ZVH 1-3 (22-25, 25-22, 23-25, 25-27)

Active Living Orion – Simplex SSS 3-0 (25-23, 25-19, 25-16)

Vrouwen

Bij de vrouwen kwamen alleen Sliedrecht Sport en Eurosped in actie. Sliedrecht Sport liet niet hun sterkste spel zien, maar wist de wedstrijd toch met 3-0 binnen te slepen. In de tweede set kwam Eurosped dichtbij, maar de Twentse ploeg wist het niet af te maken en verloor de set met 26-24. Topscorer voor Sliedrecht Sport was wederom Jolijn de Haan: ze maakte 19 van Sliedrechts 58 zelf gescoorde punten.

Uitslag

Sliedrecht Sport – Eurosped 3-0 (25-20, 26-24, 25-18)

Zondag

Morgen hoopt Apollo 8 het gat met koploper Sliedrecht Sport klein te houden en de volle punten te pakken tegen Booleans/VV Utrecht. Bij de vrouwen staat ook een wedstrijd tussen de huidige nummers 9 en 7 op het programma: ARBO Rotterdam/FAST speelt thuis tegen VC Sneek. Bij de mannen zouden Numidia TopVolleybal Limburg en Sliedrecht Sport elkaar treffen, maar deze wedstrijd is uitgesteld.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×