Christiaan Varenhorst en Leon Luini sluiten het Challenge-toernooi in Recife af met een mooie vijfde plaats. In de kwartfinale werd met 0-2 (21-23, 21-23) verloren van Javier en Joaquin Bello uit Engeland.

Varenhorst/Luini en de Bello broers overwonnen beide een uitdaging in de achtste finale door een hoger geplaatst team te verslaan, waarna ze zich kwalificeerden voor de kwartfinale later die dag. De Engelse broers namen een snelle voorsprong met drie directe punten, een marge die ze grotendeels wisten vast te houden. Na een lange rally bereikten hadden ze twee setpunten in handen, maar na een side-out en een blok van Varenhorst (niet de eerste van de dag op setpunt) was het 20-20. De Bello's counterden met een blok voor een nieuw setpunt en slaagden er uiteindelijk in hun vierde kans te benutten voor een 0-1 voorsprong.

De tweede set zag een ommekeer, met Varenhorst en Luini die snel een 4-0 voorsprong pakten. Nederland kwam dicht bij het winnen van de set met twee setpunten, maar een succesvolle side-out en een ace van de Bello's brachten de stand weer in evenwicht. Een fout van Varenhorst resulteerde in een 20-21 achterstand, die hij corrigeerde met een direct punt voor 21-21. Toch wisten de Bello broers uiteindelijk met 21-23 de set - en daarmee de winst - naar zich toe te trekken.

Varenhorst en Luini sluiten het toernooi af op een verdienstelijke vijfde plaats, een knappe prestatie voor het Nederlandse duo dat het toernooi begon in de kwalificatie.

Uitslag
Varenhorst/Luini - Bello, Ja./Bello, Jo 0-2 (21-23, 21-23)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn