De Lange Mannen spelen op 27 en 28 mei oefeninterlands tegen Slovenië. De eerste wedstrijd wordt in Doetinchem gespeeld, de tweede in Zwolle. De ticketverkoop voor die duels is vandaag gestart.

Voor TeamNL Volleybalheren begint met de twee wedstrijden tegen de nummer vier van het laatste wereldkampioenschap (2022) de voorbereiding op de Volleyball Nations League, die van 20 tot en met 25 juni in Rotterdam wordt gespeeld.

Slovenië is een sterke tegenstander. Vorig jaar eindigde dat land bij de wereldkampioenschappen in Slovenië en Polen net buiten de medailles. Voor eigen publiek in Ljubljana schopte de ploeg van coach Gheorghe Cretu het tot de laatste vier, waarna het in Polen de halve finale met 3-0 van de latere wereldkampioen Italië verloor. In de strijd om het brons boog Slovenië het hoofd voor Brazilië.

Op de wereldranglijst staat Slovenië (9) ook hoger dan Oranje (13). Binnenkort maakt bondscoach Roberto Piazza de longlist van de TeamNL volleybalploeg voor deze zomer bekend.

Oranje speelt op zaterdag 27 mei in Doetinchem (SaZa Topsporthal) tegen Slovenië. Een dag later, op eerste pinksterdag, treffen de ploegen elkaar opnieuw in Zwolle (Landstede Sportcentrum). Beide wedstrijden beginnen om 16.00 uur.

Tickets voor de wedstrijd in Doetinchem kunnen hier worden besteld

Tickets voor de wedstrijd in Zwollle kunnen hier worden besteld.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn