De Nederlandse volleyballers hebben donderdagavond het oefenduel van Duitsland gewonnen. Met 3-1 (25-22, 22-25, 30-28 en 25-18) was het team van bondscoach Roberto Piazza te sterk. Vrijdagavond treft Oranje in Topsportcentrum Rotterdam opnieuw Duitsland.

De Lange Mannen speelden donderdagavond in Topsportcentrum Rotterdam sinds lange tijd weer voor eigen publiek. De aanwezige toeschouwers kregen een spannende wedstrijd te zien: Nederland en Duitsland waren goed aan elkaar gewaagd. In de eerste set werd het verschil pas in de slotfase gemaakt: bij een stand van 20-21 wist Oranje een gaatje te slaan door drie punten op rij te scoren. Even later verzilverde Abdelaziz na een mega rally het eerste setpunt voor Nederland: 25-22. In de tweede set ging het ook lang gelijk op, maar dit keer was het Duitsland die de set met 22-25 binnensleepte en zo de stand weer gelijktrok.

Nederlands Duitsland oefeninterland Rotterdam 2
Nederlands Duitsland oefeninterland Rotterdam 1
Nederlands Duitsland oefeninterland Rotterdam 3
Nederlands Duitsland oefeninterland Rotterdam 4
Nederland Duitsland oefeninterland Rotterdam

Het team van bondscoach Michał Winiarski nam al snel een voorsprong van drie punten in de derde set en wist deze lang vast te houden. Bij een stand van 17-20 serveerde Karlitzek de bal echter uit, waarna invaller Luuc van der Ent drie aces op rij scoorde voor Oranje. De set moest uiteindelijk in extra punten beslist worden: op 29-28 sleepten de Lange Mannen de set binnen met een blokkeringspunt. Ook de vierde set ging naar Oranje. In de slotfase kreeg Duitsland de bal niet meer op de grond aan Nederlandse zijde. Het team van bondscoach Roberto Piazza scoorde vijf punten op rij voor de overwinning.

Op vrijdagavond speelt Nederland om 19.30 uur opnieuw tegen Duitsland. Voor deze wedstrijd in Topsportcentrum Rotterdam zijn nog kaarten verkrijgbaar via onderstaande button.

De wedstrijd is ook weer live te volgen via volleybal.nl/livestreams.

Uitslag donderdag 11 augustus
Nederland - Duitsland 3-1 (25-22, 22-25, 30-28, 25-18)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn