Laura Dijkema heeft haar laatste wedstrijd voor het Italiaanse Il Bisonte Firenze gespeeld. Dat meldt de spelverdeelster van Oranje op Instagram. "Het hoge woord is eruit, de Italiaanse volleybalcompetitie is officieel beรซindigd", schrijft Dijkema, die op 23 februari voor het laatst in actie kwam voor haar club. Daarna werd de competitie vanwege de coronacrisis stilgelegd. "Het is jammer dat ik toen niet wist dat het mijn laatste wedstrijd was voor deze club." Dijkema maakte vandaag ook haar nieuwe club al bekend: Lokomotiv Kaliningrad uit Rusland.

Dijkema (30) speelde drie jaar voor de Italiaanse club uit Florence. "Het is een historische beslissing dat de competitie stopt, maar we zitten met z'n allen in een crisis waar gezondheid zo veel belangrijker is dan sport. Het is een terecht besluit", vindt Dijkema.

Laura Dijkema gaat aan de slag bij de Russische topclub Lokomotiv Kaliningrad. Kaliningrad is een exclave van Rusland, en ligt ingeklemd tussen Polen en Litouwen. Lokomotiv nam dit seizoen deel aan de Champions League en eindigde daarin als derde in poule B achter Scandicci en Vakifbank.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×