Dirk Sparidans stopt als international bij het Nederlands team. De 29-jarige libero zal na de zomer ook niet naar het buitenland terugkeren als profvolleyballer. Momenteel staat de Tilburger nog onder contract bij het Franse Nantes Rezé Metropole Volley. Sparidans kwam 114 keer uit in het shirt van Oranje.

Dirk Sparidans uit Tilburg werkte zich via VC Sarto, Hajraa en Sliedrecht Sport op naar Piet Zoomers Dynamo, waar hij zijn debuut maakte in de Nederlandse Eredivisie. In Apeldoorn won hij driemaal de nationale beker, tweemaal de Supercup en werd hij landskampioen.

Ook in het buitenland bleef de libero prijzen winnen. Bij het Belgische Asse Lennik won hij de beker en de Supercup, en ook bij het Tsjechische VK Kladno veroverde hij de nationale cup. Momenteel speelt Sparidans bij Nantes, de huidige nummer acht van de Franse Ligue A.

Reeds in 2010 maakte Sparidans zijn debuut voor het Nederlands team, in een oefenwedstrijd tegen België. De libero was in de jaren daarna niet altijd een vaste waarde in de veertienkoppige selectie, maar wist zich keer op keer terug te knokken in het nationale keurkorps. Op het laatste WK in Bulgarije en Italië was Sparidans de eerste keus van toenmalig bondscoach Gido Vermeulen. De prestaties op dat toernooi, zoals bijvoorbeeld de overwinningen tegen Brazilië en Frankrijk, behoren ongetwijfeld tot de hoogtepunten van zijn interlandcarrière.

“Ik kijk terug op een carrière waarin ik mezelf ontwikkeld heb als speler, maar nog meer als mens”, licht Sparidans toe. “Vaak ben ik mezelf tegengekomen en leerde ik hoe ik moest presteren als dat van me gevraagd werd. Het onderdeel zijn van een team en de commitment die je daarvoor moet hebben. Het leren samenspelen met jongens van verschillende nationaliteiten en karakters neem ik mee de toekomst in. Vanaf mijn zevende levensjaar beoefen ik deze sport en droomde ik van Oranje en in het buitenland volleyballen. Ik heb mijn lessen geleerd en mijn dromen verwezenlijkt. Ik ben toe aan nieuwe input, nieuwe uitdagingen. Dat is wat me altijd gedreven heeft en is ook de reden dat ik nu deze beslissing maak.”

Overzicht carrière Dirk Sparidans:

VC Sarto
Hajraa
Sliedrecht Sport
Piet Zoomers Dynamo
Tilburg STV
Asse-Lennik (België)
VK Kladno (Tsjechië)
Nantes Rezé Metropole Volley (Frankrijk)

Dirk Sparidans 2018 2 Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×