Oranje-international Lonneke Sloetjes (29 jaar) last een pauze in haar topsportcarrière in. De diagonaalspeelster zal tot 1 januari 2021 niet voor een club of voor het nationaal team spelen. Wat de Achterhoekse topspeelster gaat doen na haar sabbatical is nog niet bekend. Sloetjes kwam afgelopen seizoen uit voor de Italiaanse topclub Savino Del Bene Scandicci.

“Door de constante combinatie van clubvolleybal en nationaal team is het afgelopen decennium voor mij heel belastend geweest”, vertelt Lonneke Sloetjes. “Er waren natuurlijk tal van prachtige momenten, maar de laatste tijd heb ik het plezier in het spel wel een beetje verloren. Ik luister nu naar mijn hart, en dat zegt: even geen volleybal.”

De 302-voudig international gaat deze zomer haar studie bedrijfskunde weer oppakken en volgt het loopbaanbegeleidingstraject van TeamNL@work. “Ik ben erg benieuwd wat ik nog meer in mijn mars heb”, vervolgt Sloetjes. “Wat ik vanaf januari ga doen weet ik nu oprecht nog niet, dat ga ik de komende maanden onderzoeken.”

Technisch directeur Joop Alberda van de Nevobo reageert: “Lonneke is een ongelooflijk belangrijke speelster en heeft de laatste jaren veel bijgedragen aan de successen van Oranje. We respecteren natuurlijk haar besluit. De zware belasting op topspeelsters is een groot punt van aandacht voor ons. Wij begrijpen dat het voor een atleet soms nodig is om een periode van reflectie in te bouwen en we maken beleid om hier ruimte aan te bieden.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn