Leon Luini en Thijs Nijeboer hebben zich in de Poolse hoofdstad Warschau bij het 1-ster World Tour-evenement geplaatst voor de main draw. Ze werkten zich door het kwalificatietoernooi heen, waarin ze in de beslissende wedstrijd alle zeilen moesten bijzetten. Sam van der Loo en Rik Damen werden in de tweede ronde van de kwalificatie uitgeschakeld.

Leon Luini en Thijs Nijeboer moesten het in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi opnemen tegen de Israëliërs Goldstein en Lanciano. De als zesde geplaatste Nederlanders wonnen overtuigend met 21-11 en 21-14. Later op de dag troffen ze in de beslissingswedstrijd voor plaatsing de Engelsen Bialokoz en Batrane, die als derde gerangschikt stonden in het kwalificatietoernooi.

Het werd een hevige strijd die pas die in extra tijd werd beslist. Luini en Nijeboer wonnen met 2-1 (21-17, 19-21, 18-16).

Sam van der Loo en Rik Damen walsten in de eerste ronde over het Japanse duo Kojima / Ideguchi heen. Ze gunden de Japanners slechts tien punten: 21-6, 21-4. In de tweede ronde werden ze geconfronteerd met de nummer 1 van de kwalificatie, de Polen Kaluza en Chiniewicz. Die bleken na het verlies in de eerste set het beter team: 1-2 (21-13, 19-21, 9-15).

Voor het hoofdtoernooi zijn Luini en Nijeboer als zestiende geplaatst, wat ze een plek in Poule A heeft opgeleverd. In de eerste wedstrijd spelen ze om 9.50 uur tegen de lijstaanvoerders Kruk en Szalankiewicz uit Polen. Bij winst zullen ze de winnaar uit de andere ontmoeting in de poule treffen, die tussen Elazar / Ohana uit Israël en de Letten Mihails Samoilovs en Rinalds Aišpurs. Bij verlies spelen ze tegen de verliezer voor een plek in de eerste ronde van de knock-outfase.

Foto: FIVB/CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn