Eredivisie Heren

Lycurgus, Orion en Taurus plaatsen zich voor halve finale

De halve finalisten van het nationale bekertoernooi bij de heren zijn bekend. Na de stunt van Sliedrecht Sport wonnen gisteravond ook Abiant Lycurgus, Seesing Personeel Orion en SV Land Taurus in de kwartfinale. De halve finales worden in januari gespeeld.

Abiant Lycurgus ging op bezoek bij topdivisionist Webton Hengelo. Het was zeker geen goede wedstrijd van de Groningers qua niveau, maar voldoende om zonder problemen met 0-3 (22-25, 19-25, 19-25) te winnen. Bij Webton Hengelo hadden ze er alles aan gedaan om er een mooie bekeravond van te maken, compleet met cheerleaders en lichtshow.

Abiant Lycurgus-trainer Arjan Taaij keek kort terug op de wedstrijd. "Het verschil was duidelijk en we hebben meer dan terecht gewonnen. Het was niet extreem goed van onze kant. Een zesenhalf, vooral verdedigend had het wel wat beter gekund."

Seesing Personeel Orion speelden in eigen huis de kwartfinale van de beker. Advisie/SSS kwam naar Doetinchem en had daar weinig in te brengen. Vooral op de belangrijke momenten maakte de individuele klasse van Orion het verschil: 25-20, 25-20, 25-19.

Bij Orion stonden er tegen SSS Stijn Held, Joris Marcelis, Seain Cook en Pim Kamps in de basis. Spelers die allemaal een verleden hebben de Barneveldse club. Er staat een spannende halve finale op het programma, want Seesing Personeel Orion treft in januari Abiant Lycurgus.

SV Land Taurus had in eigen huis weinig moeite met Inter Rijswijk. De eerste set ging even gelijk op, maar al snel sloeg de thuisploeg een beslissend gaatje en won de set met 25-19. In de tweede set denderde het team van trainer Erik Gras door en won met 25-14.

Even leek Inter Rijswijk het toch nog spannend te maken, in de derde set speelde de gasten feller en dat leverde de set op: 22-25. Maar in de vierde set nam Taurus de regie weer in handen en won met 25-19.

Uitslagen kwartfinale beker heren:
Webton Hengelo - Abiant Lycurgus 0-3 (22-25, 19-25, 19-25)
Seesing Personeel Orion - Advisie/SSS 3-0 (25-20, 25-20, 25-19)
SV Land Taurus - Inter Rijswijk 3-1 (25-19, 25-14, 22-25, 25-19)

Halve finale:
Seesing Personeel - Abiant Lycurgus
Sliedrecht Sport - SV Land Taurus

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×