Video! Maarten van Garderen belangrijke kracht bij de Lange Mannen

Video! Maarten van Garderen belangrijke kracht bij de Lange Mannen

Hij speelde een belangrijke rol in de ommekeer tegen Zuid-Korea en leidde de Lange Mannen met zijn onbevreesdheid naar winst tegen België. Zijn passing is stabiel, zijn service en aanval zijn krachtig en nietsontziend. Maarten van Garderen was belangrijk voor de Lange Mannen tijdens het OKT en is ook tijdens het komende EK een van de vooruitgeschoven posten van het team van bondscoach Roberto Piazza.

Hij kwam erin om alles of niets te spelen bij een 2-0 achterstand tegen Zuid-Korea in de eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy. Mede door zijn onbevangen speelstijl kon de wedstrijd keren en werd hij een van de bepalende spelers tegen België en de Verenigde Staten. En dus hebben wij hem gevolgd met onze eigen camera. Zie hieronder het resultaat.

Het afgelopen seizoen speelde hij bij de Italiaanse topclub Trentino, na het EK sluit hij aan bij Top Volley Latina, een ploeg waar hij een meer prominente rol zal krijgen. 

Volg de Lange Mannen ook tijdens het EK in Nederland! Vanaf 13 september speelt Oranje zijn poulewedstrijden in Rotterdam en Amsterdam. Op 13, 14 en 15 september staat de ploeg van bondscoach Roberto Piazza in Rotterdam Ahoy achtereenvolgens tegenover Montenegro, Oekraïne en wereldkampioen Polen. Op 17 en 18 september zijn Estland en Tsjechië de volgende tegenstanders in Sporthallen-Zuid in Amsterdam. Op 21 en 23 september worden in Omnisport Apeldoorn de achtste en kwartfinale gespeeld. Kom de Lange Mannen aanmoedigen! Koop je kaarten nu!

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×