Beachvolleybal Team Nederland

Madelein Meppelink en Robert Meeuwsen in bestuur spelersvakbond IBVPA

Een groep van bijna 100 professionele beachvolleyballers heeft deze week een belangenvereniging opgericht: The International Beach Volleyball Players Association (IBVPA). De IBVPA is in het leven geroepen om de atleten een stem te geven en om ervoor te zorgen dat de sport beachvolleybal blijft groeien en floreren. Madelein Meppelink en Robert Meeuwsen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn toegetreden tot het bestuur van de IBVPA.

De IBVPA is opgericht door professionele beachvolleyballers om samen met de belangrijkste stakeholders de sport beachvolleybal verder te ontwikkelen, en om een omgeving te creëren waarin spelers een stabiel inkomen kunnen verdienen. Belangrijke stakeholders zijn bijv. de FIVB, The Major Series en andere promotors.   

Het succes van beachvolleybal op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) heeft aangetoond dat deze sport een groot potentieel heeft om te groeien. Op deze Olympiades was beachvolleybal een van de best bekeken sporten. De IBVPA wil dat beachvolleybal blijft floreren en uitgroeit tot een grote professionele sport.

Madelein Meppelink en de Zwitserse Anouk Vergé-Dépré zijn de belangrijkste initiatiefnemers van de nieuwe spelersvakbond. Zij kwamen in 2017 in actie uit onvrede over de structuur en het toernooischema van de World Tour. De vier belangrijkste doelen van de IBVPA zijn:

  1. Beachvolleybal laten groeien
  2. Professionele beachvolleyballers verenigen
  3. Samenwerking met alle stakeholders aanmoedigen
  4. Een omgeving creëren waarin spelers een stabiel inkomen kunnen verdienen

De beachvolleyballers die uitkomen op de FIVB World Tour staan massaal achter de oprichting van de spelersvakbond, getuige de bijna 100 professionals die zich al als lid hebben geregistreerd. Het bestuur van de IBVPA bestaat uit : Phil Dalhauser (USA / honorary president), Madelein Meppelink (NED / president), Anouk Vergé-Dépré (SUI / vice-president), Melissa Humana-Paredes (CAN / communications director), Robert Meeuwsen (NED / finance director) en Barbara Seixas (BRA / strategy & development director).

En passant aan de oprichting van de spelersvakbond is ook een belangenvereniging voor beachvolleybalcoaches opgericht: de IBVCA (International Beach Volleyball Coaches Association).

Meer informatie over de IBVPA is te vinden op: www.ibvpa.com

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×