Wereldvolleybalbond FIVB heeft deze week de resultaten van de stemming voor de eerste FIVB atletencommissie bekendgemaakt. 461 topvolleyballers vanuit de hele wereld mochten hun stem uitbrengen op één van de 16 kandidaten. Uiteindelijk werden 5 atleten voor de commissie gekozen waaronder beachvolleybalster Madelein Meppelink. Meppelink kreeg veruit de meeste stemmen in de categorie ‘Beach Volleyball Women’. Een knappe prestatie van Meppelink, die in haar carrière al vaker succesvol opkwam voor de belangen van beachvolleyballers.

De vijf atleten die voor de commissie zijn gekozen:

  • Jordan Quinn Larson (USA) - hoogste aantal stemmen in de categorie Volleyball Women
  • Samuele Papi (ITA) - hoogste aantal stemmen in de categorie Volleyball Men
  • Madelein Meppelink (NED) - hoogste aantal stemmen in de categorie Beach Volleyball Women
  • Joshua Binstock (CAN) - hoogste aantal stemmen in de categorie Beach Volleyball Men
  • Anouk Vergé-Dépré (SUI) - hoogste aantal stemmen in de categorie Open Choice

De stemming vond plaats van 25 t/m 31 januari 2021 via een beveiligd stemplatform met 16 kandidaten uit het volleybal en beachvolleybal die streden om een ​​plaats in de commissie voor de komende Olympische cyclus.

De volledige resultaten van de verkiezingen voor 2020-2024 van de FIVB-atletencommissie, verstrekt door Lumi, zijn hier te vinden.

De FIVB Atletencommissie zal bestaan ​​uit tien leden, waarvan er nu vijf zijn gekozen door de spelers. De overige vijf leden zullen worden voorgedragen door de FIVB-president en benoemd door de FIVB-raad van bestuur tijdens de eerste vergadering na het FIVB-wereldcongres. De commissie zal uiteindelijk bestaan uit 5 vrouwen en 5 mannen en 5 volleyballers en 5 beachvolleyballers.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×