Marko Klok is niet langer de bondscoach van de vrouwenteams van Beachvolleybal Team Nederland. Bijna twee jaar na zijn aanstelling op 1 november 2021 leidt een verschil in visie op zowel de korte- als langere termijn tot het vertrek van de 55-jarige Monnickendammer.

Rijke carrière als speler en coach

De linkshandige oud-international Marko Klok speelde 378 interlands in zijn zaalcarrière en veroverde landstitels in België, Nederland en Italië. Met de Lange Mannen won hij zilver op de Olympische Spelen van 1992 en nam hij deel aan de Olympische Spelen van 2004. In 1995 werd hij bovendien Europees kampioen beachvolleybal aan de zijde van Michiel van der Kuip.

Klok ging na zijn carrière als speler aan de slag als trainer/coach in het volleybal en beachvolleybal. Hij werkte in België – waar hij training aan zes beachvolleybalteams (mannen en vrouwen) uit de Belgische top – en Zwitserland. Op Papendal fungeerde hij als assistent-coach van de Oranje volleybalsters, aan de zijde van Jamie Morrison en Giovanni Caprara.

In de zomer van 2021 was Klok bondscoach van de Jong Oranje meisjes. Onder zijn leiding excelleerde de ploeg op het WK onder 20 in Rotterdam. Jong Oranje versloeg meerdere teams uit de wereldtop, en eindigde dat toernooi knap als vierde.

BTN

In de bijna twee jaar dat Klok actief was als bondscoach van de vrouwenteams van BTN was hij verantwoordelijk voor verschillende successen. Onder zijn bewind wisten Stam/Schoon de nummer 1-positie op de World Ranking te bemachtigen. Daarnaast haalde het duo onder meer drie keer goud op een Elite-16 toernooi en een bronzen medaille op het EK van 2022.

Michel Everaert, technisch directeur beachvolleybal bij Nevobo:

‘We betreuren het ten zeerste dat we door een verschil in visie over het topbeachvolleybalprogramma niet verder kunnen samenwerken met Marko. In overleg met Marko zal worden gekeken of zijn werkzaamheden voor de bond op een andere plek kunnen worden voortgezet.’

Opvolging

De taken van Klok worden voorlopig overgenomen door assistent-bondscoach Frank van den Outenaar. Hiermee wordt de continuïteit van het topsportprogramma zoveel mogelijk gewaarborgd. De directie van de Nevobo zal de komende tijd gebruiken om te bepalen hoe de functie van bondscoach beachvolleybal bij de dames op weg naar Parijs ingevuld wordt.

Foto: FotoHoogendoorn.nl | Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn