Er gaat niets boven Groningen, zo bleek afgelopen weekend maar weer. De Eredivisie Beach streek dit weekend neer in het hoge noorden, waar mooie en spannende wedstrijden zich in hoog tempo af wisselden. Matthew Immers / Ruben Penninga en Emi en Mexime van Driel staken boven al het volleybalgeweld uit en gingen er met de titels vandoor.

Groningen en beachvolleybal, het blijft een mooie combinatie. De studentenstad bij uitstek ontving dit weekend Nederlands beste beachvolleyballers met open armen. De Eredivisie Beach-karavaan trok vanaf het zuiden (Tilburg) helemaal naar het hoge noorden, 210 km hemelsbreed. Op de Grote Markt werd uitgemaakt wie zich ditmaal mochten bekronen tot de besten van de week. De bijvelden lagen op Sportpark Coendersborg, waar Beach Volley Club Groningen haar velden heeft liggen.

Bij de vrouwen begon de zondag met een thriller van een halve finale. Annemieke Driessen / Jessica Smit stonden tegenover Sarah van Esch / Anique Tavenier. Een halve finale zoals die hoort te zijn, dichter bij elkaar konden de teams niet liggen. Iedere set werd met een minimaal verschil gewonnen. Na bijna een uur stuivertje wisselen trok Annemieke Driessen / Jessica Smit met 15-13 in de derde set aan het langste eind en dwong daarmee hun eerste finaleplek van dit seizoen af. Daar waren de verschillen groter. Een oppermachtig Van Driel / Van Driel maakte daar hun favorietenrol waar. Van Esch / Tavenier namen hun hoge niveau van de halve finale mee naar de bronzen finale en mochten zich door hun overwinning daar nog wel op het podium melden.

Bij de mannen ook een thriller van een halve finale. Ruben Penninga enMatthew Immers stonden tegenover trainingsmaatjes Rik Damen en Sam van der Loo. Ook hier moest een derde set uitkomst bieden. Dat in dit soort wedstrijden de kleine details tellen is iets wat Ruben Penninga en Matthew Immers maar al te goed weten. Met minimaal verschil wisten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Damen / Van der Loo herpakte zich in de bronzen finale door daar met 27-25 in de 3e set te winnen van Kroon / Van Hal. Met de conditie van de twee zit het dus wel goed. In de finale was geen derde set nodig. Immers / Penninga trof daar Leon Luini / Thijs Nijeboer. Zonder setverlies, maar met spannende sets, dwongen Immers / Penninga het goud af.

Kortom, een mooi weekend met terechte winnaars. Op naar volgende week in Almelo!

Foto: Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×