Dit weekend worden een aantal topduels gespeeld in de Eredivisie. Zo gaan bij de dames Sliedrecht Sport en Apollo 8 op zaterdagavond de strijd met elkaar aan, bij de heren speelt Draisma Dynamo thuis tegen Active Living Orion. Zondag wordt het Eredivisieweekend afgesloten met een wedstrijd tussen koploper Simplex SSS en Numidia VC Limax, de huidige nummer drie op de ranglijst.

Mannen
Alle herenteam hebben inmiddels 11 wedstrijden gespeeld en beginnen dit weekend aan de tweede helft van het seizoen. Op zaterdagavond treffen regerend landskampioen Draisma Dynamo en Active Living Orion elkaar voor de tweede keer. De Apeldoornse ploeg staat tweede op de ranglijst en wist het duel eerder dit seizoen met 3-1 te winnen. Orion, vorig seizoen verliezend finalist in de strijd om de landstitel, staat vooralsnog op een teleurstellende vijfde plek.

Samen Lycurgus gaat op zoek naar hun achtste overwinning op rij. In het Alfa-college is Sliedrecht Sport zaterdag de tegenstander. Dat belooft een spannend duel te worden: in oktober werd de wedstrijd pas in vijf sets beslist in het voordeel van Lycurgus. VoCASA speelt thuis tegen Taurus en de mannen van RECO ZVH, die met vijf punten onderaan de ranglijst bungelen, nemen het op tegen Prima Donna Kaas Huizen.

Op zondag reist koploper Simplex SSS naar Limburg, waar de ploeg het opneemt tegen de huidige nummer drie: Numidia VC Limax. Daarnaast staat er een duel tussen Talentteam Papendal en VCN op het programma.

Programma

221202 programma heren

Dames
Bij de dames zullen de ogen zaterdagavond gericht zijn op de topper tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8. Twee weken geleden won de landskampioen het duel in drie sets, kan Sliedrecht voor eigen publiek opnieuw de volle punten pakken? Visser Assen/Sudosa-Desto staat voor de tweede keer tegenover Djopzz VC Zwolle Volleybal. De debutant zal gebrand zijn op een overwinning: vorige maand gaf de ploeg namelijk een 2-0 voorsprong uit handen tegen de Zwolse formatie. Het derde zaterdagse duel bij de vrouwen gaat tussen Draisma Dynamo en Voltena.

Zondag neemt de nieuwe koploper Booleans/VV Utrecht het op tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST. Het eerste damesteam van Peelpush, dat afgelopen donderdag verrassend van Draisma Dynamo wist te winnen, reist naar Vroomshoop voor de wedstrijd tegen Eurosped.

Programma

221202 programma dames

Livestreams
Volg de wedstrijd live op de kanalen van volleybal.nl, via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de streams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn