Zaanstad begon 2020 met een mooie aankondiging. De huidige hekkensluiter van de Eredivisie had een aanwinst binnen: Mees Blom. De 21-jarige Blom, vooral bekend als beachvolleyballer, maakte vandaag meteen zijn debuut tegen Sliedrecht Sport en hoe. Hij werd topscorer van het duel en was van grote waarde. Het werd verrassend genoeg 2-3 en daarmee pakte Zaanstad en belangrijk puntje.

In het beachvolleybal speelde hij veel eredivisietoernooien de afgelopen jaren en was hij ook op de World Tour actief namens Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Maar als zaalvolleyballer is hij helemaal niet zo ervaren. “Ik heb eigenlijk nooit hoger gespeeld dan in de derde divisie. Een paar maanden geleden speelde ik nog voor mijn plezier bij m’n ouwe cluppie De Boemel in de eerste klasse. Het is dus een hele grote stap om nu in de Eredivisie te gaan spelen, maar het is meteen positief uitgepakt.”

Dat kan zeker al gezegd worden, want tegen Sliedrecht werd hij meteen topscorer met 22 punten. Aanvallend was hij erg sterk en was soms terug te zien dat hij als beacher goed is in ‘het overzicht houden’. Daar wist hij zeker door te scoren. “Het is erg leuk om op dit niveau te spelen en ik hoop dat ik van meerwaarde kan zijn voor dit team en om er voor te zorgen dat we degradatie ontlopen.”

Zijn debuut in de Eredivisie zal hij niet snel vergeten, hij werd overladen met complimenten en kreeg veel reacties. “Het was een leuke wedstrijd, we speelden tegen Sliedrecht Sport en dat is toch een titelkandidaat. Geen makkelijke pot om te spelen als eerste wedstrijd in de Eredivisie.”

Blom werd verrast door zijn coach, hij mocht het namelijk meteen laten zien. “Ik had nog niet heel veel in zaal getraind , maar ik stond direct in de basis en dat vond ik echt heel leuk. En het ging ook een stuk beter dan verwacht. Passend was het af en toe nog wat wankelend, maar aanvallend was het ruim voldoende.”

Uitslagen Eredivisie heren:

Zaanstad - Sliedrecht Sport 2-3 (16-25, 25-23, 20-25, 25-22, 12-15)
Advisie/SSS - Active Living Orion 0-3 (22-25, 19-25, 16-25)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn