Eredivisie Dames

Mijlpaal voor Sliedrecht Sport: debuut in Champions League

Een bijzondere avond morgen in Sliedrecht. In de gloednieuwe sporthal De Basis debuteert Sliedrecht Sport om 19.00 uur op het allerhoogste clubniveau: de Champions League. In de eerste ronde neemt de ploeg de van trainer Matt van Wezel het op tegen de kampioen de België, Asterix Beveren. "Iedereen kijkt er enorm naar uit, een nieuwe mijlpaal voor de club."

Sliedrecht maakt zich op voor het volgende volleybalhoogtepunt in haar historie, de dames spelen voor het eerst in de geschiedenis in de Champions League. In De Basis zal het morgenavond bomvol zitten om de dames te steunen bij hun debuut op het allerhoogste niveau. Trainer Matt van Wezel heeft er enorm veel zin in. "Het is fantastisch dat de club dit weet te realiseren, het bestuur heeft echt z'n nek uitgestoken om dit te bereiken. Daar zijn we als team erg blij mee en enorm trots. In onze geweldige nieuwe hal nu ook Champions League, super dat dit mogelijk is."

Van Wezel is niet de enige die er zin in heeft. "We merken aan alles dat het heel erg leeft, de hele organisatie kijkt er naar uit. Het is na onder andere de eerste landstitel, de eerste keer Europees spelen en de komst van de een topsporthal weer een nieuwe mijlpaal voor de club. Heel bijzonder."  

Om 19.00 uur start de wedstrijd tegen de landskampioen van België: Asterix Beveren. Het is negen seizoenen geleden dat er een dames Champions League-wedstrijd op Nederlandse bodem werd gespeeld. Wat verwacht Van Wezel morgen? "Er staat een hele goede ploeg tegenover ons. Zes speelsters zitten in de nationale ploeg en speelden met België op het EK. Ze zijn verdedigend erg sterk en spelen een snel spelletje. Een team met een hoog niveau en een vlot tempo. Wel is het zo dat ze als team pas net weer bij elkaar zijn na een zomer vol interlands."

Van Wezel gelooft in zijn team. "We zijn hartstikke fit en weten goed wat ons te doen staat. Er heerst veel vertrouwen binnen de groep. De Belgen zijn goed, maar ik zie zeker kansen. Het is aan ons om die kansen te pakken, te beginnen in eigen huis. Hopelijk kunnen we een goede uitgangspositie creëren voor de return in België. We zijn erg benieuwd naar wat we kunnen op dit niveau, want alles is een stap sneller vergeleken met de eredivisie. Je zult dus ook meer onder druk staan. Een mooi testmoment dus."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×