Friso Sneek en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht hebben een voorsprong genomen in de halve finales van het landskampioenschap door vanavond overwinningen te boeken op respectievelijk Draisma Dynamo en Apollo 8. De beslissende wedstrijden worden aankomend weekend gespeeld.

Regerend landskampioen Friso Sneek ligt op koers voor hun tweede opeenvolgende finaleplek na een 3-1 overwinning op Draisma Dynamo. De thuisploeg wist Sneek flink onder druk te zetten, maar de regerend landskampioen kon in de eerste en derde set een achterstand goedmaken en moest uiteindelijk alleen de tweede set afstaan aan de Dynamo: 23-25, 25-23, 22-25 en 22-25. Diagonaalspeler Rosa Entius, goed voor 21 punten, speelde een sleutelrol in het veiligstellen van de overwinning voor Sneek. Het beslissende duel vindt zondagmiddag plaats in Friesland, waar de thuisploeg slechts twee sets nodig heeft om de finale te bereiken. Als Dynamo de return met 3-0 of 3-1 wint, zal een beslissende golden set gespeeld worden.

In de tweede halve finale liet De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht thuis een verrassend sterke prestatie zien door favoriet Apollo 8 overtuigend te verslaan met 25-16, 25-15 en 25-20. Marly Bak en Christie Wolt waren de uitblinkers voor Utrecht, met respectievelijk 18 en 16 punten, inclusief 5 aces door Wolt. Apollo 8 had daarentegen geen speler die meer dan acht punten scoorde. Utrecht heeft nog slechts twee sets nodig om zich te kwalificeren voor de finale. Voor Apollo 8 is de enige route naar de finale het winnen van het tweede duel met 3-0 of 3-1, gevolgd door een overwinning in de golden set. De beslissing valt zaterdagavond in Borne.

Uitslagen

Draisma Dynamo - Friso Sneek 1-3 (23-25, 25-23, 22-25, 22-25)
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Apollo 8 3-0 (25-16, 25-15, 25-20)