Mooie beslissingswedstrijden bij de heren in Rotterdam

Mooie beslissingswedstrijden bij de heren in Rotterdam

Waar de dames op donderdagavond al achtste finales gespeeld hebben, was het op donderdag nog de beurt aan de mannen om hun laatste poulewedstrijd te spelen en een plek in de volgende ronde te bemachtigen.

’s Middags was het de beurt aan de mannen van poule C. De eerste wedstrijd was de wedstrijd om de tweede plek in de poule, tussen de Oostenrijkers Doppler/Horst en de Polen Prudel/Szalankiewicz. In 2017 hebben de Oostenrijkers samen een zilveren medaille gewonnen op het WK Beachvolleybal 2017 in de hoofdstad van hun land van herkomst, Wenen. De Pool Mariusz Prudel (32) heeft in 2013 een bronzen medaille gewonnen op het EK in Klagenfurt. In het begin van de eerste set leek het een spannende wedstrijd te worden, maar uiteindelijk bleken Clemens Doppler en Alexander Horst toch genoeg te hebben aan twee sets om de tweede plek in de poule veilig te stellen. “Het was een lastige wedstrijd. We spelen vaker tegen hun. Vorige twee keer hebben zij ons net aan verslagen, en nu verslaan wij hun met moeite. Dus 2-1”, aldus Alexander Horst. Ze kennen elkaar niet alleen goed van de wedstrijden, maar ook van daarbuiten. Horst: “We trainden samen en zijn ook vrienden van elkaar. Het is dus leuk om tegen hun te spelen, maar ook moeilijk: wij vinden het niet leuk om hun uit het toernooi te spelen en zij andersom ook niet.” Dat ze elkaar uit het toernooi spelen, daar is nu geen sprake van. Doppler/Horst spelen morgen in de tussenronde tegen het Franse team Krou/Aye, Prudel/Szalankiewicz treffen het andere Franse team Thiercy/Gauthier-Rat.

Semenov/Leshukov werden eerste in deze poule en zijn daardoor rechtstreeks door naar de achtste finales. Voor de Nederlanders Sven Vismans en Jannes van der Ham was de wedstrijd van donderdagmiddag helaas hun laatste van het toernooi.

De avondsessie in Rotterdam begon met de Noren Berntsen/Mol, die hun plek veroverden in de tussenronde, door te winnen van de Tsjechen Dumek/Bercik (21-15/21-8). Ze spelen hier tegen het Belgische duo Koekelkoren/van Walle.

Daarna speelden de Russen Stoyanovskiy/Velichko en de Letten Plavins/Tocs tegen elkaar. Zij waren beide nog ongeslagen en streden voor een rechtstreekse plaatsing in de achtste finale. Een échte topper dus, een geweldige wedstrijd om naar te kijken. De eerste set werd met moeite gewonnen door de Letten (19-21), die bovendien de Den Haag Open hadden gewonnen in januari 2018. De tweede set hadden de Letten ineens niets meer in te brengen tegen de power van de Russen Velichko en Stoyanovskiy (21-13). De derde set was razend spannend: de Letten hadden vrijwel de hele set de leiding, weliswaar op de voet gevolgd door de Russen. De Letten hadden ook aan het eind meerdere kansen om de wedstrijd af te maken (11-14), maar het lukte hen niet. De Russen, winnaars van de Grand Slam van Xiamen in april dit jaar, zetten nog een voetje bij en gingen er toch nog met de winst en een plek in de achtste finale vandoor (16-14). De Rus Stoyanovskiy (21): ‘’Het was niet onze bedoeling om in de eerste set zoveel punten weg te geven, maar we zijn snel teruggekomen en hebben het goed afgemaakt.’’ Ze hadden vooraf ook wel verwacht dat ze zouden winnen: ‘’We beginnen iedere wedstrijd in de veronderstelling dat we gaan winnen”, aldus Stoyanovskiy.

PLavins/Tocs zal morgen gaan vechten voor een plek in de tussenronde tegen het team Sivolap/Yarzutkin uit Rusland.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×