De Nederlandse zitvolleybalteams reizen deze week naar Sarajevo om deel te nemen aan de Golden Nations League (mannen) en de Silver Nations League (vrouwen). Voor beide teams is het toernooi in de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina belangrijk om zich internationaal te meten.

Mannen
Bij de mannen zal Ger van Heugten zijn internationale debuut maken als bondscoach. De opvolger van Hans Mater, die in oktober 2021 afscheid nam als bondscoach, trainde de afgelopen periode hard met Oranje ter voorbereiding op het toernooi in Sarajevo.

Voor de zitvolleyballers is de Golden Nations League een belangrijke test richting het WK Zitvolleybal, dat later dit jaar plaatsvindt. De mannen van Oranje zijn geplaatst voor dit WK.

Bekijk hier de actuele selectie en staf van de Oranje mannen.

Programma

Datum

Tijd

WedstrijdUitslag

Vrijdag 18 maart

16.30 uurNederland - Bosnië en Herzegovina0-3

Zaterdag 19 maart

09.00 uurNederland - Kroatië0-3
19.00 uurServië - Nederland

3-2

Zondag 20 maart09.00 uurDuitsland - Nederland3-1

Vrouwen
Ook het nationale vrouwenteam speelt deze week in Sarajevo, in de Silver Nations League. Het team in opbouw van bondscoach Hong Zhao deed afgelopen najaar al waardevolle ervaring op tijdens het EK. De Silver Nations League is een nieuwe kans voor het team om zich te meten met de Europese top.

In tegenstelling tot de mannen heeft de Nevobo besloten de vrouwen niet af te vaardigen naar het WK. Gezien de opbouwfase waarin het nieuwe, jonge team zich momenteel bevindt, komt deelname aan het WK momenteel nog te vroeg voor Oranje.

Bekijk hier de actuele selectie en staf van de Oranje vrouwen.

Programma

DatumTijdWedstrijdUitslag

Vrijdag 18 maart

09.00 uurNederland - Bosnië en Herzegovina3-0
16.15 uurDuitsland - Nederland3-0
Zaterdag 19 maart17.45 uurNederland - Frankrijk3-0
Zondag 20 maart

09.15 uur

Kroatië - Nederland2-3

Opzet toernooien
Aan zowel het heren- als het damestoernooi doen vijf landen mee, elk land speelt één keer tegen elkaar. Op zondag wordt op basis van alle uitslagen een eindranking bepaald.

Kijk live mee!
Alle wedstrijden zijn te volgen via het YouTube kanaal van ParaVolleyEurope. Daarnaast vind je via onderstaande buttons de livescores & uitslagen.

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn