De Nederlandse zitvolleyballers hebben een nieuwe bondscoach: Ger van Heugten. Van Heugten, die een eigen volleybalschool in Brabant heeft (Volleybal Brabant), was tussen 2004 en 2008 actief als assistent-bondscoach van de Oranje Zitvolleybal dames. De Ossenaar volgt Hans Mater op, die in oktober 2021 afscheid nam van Oranje.

Ger van Heugten (61 jaar) woont in Oss, waar ook zijn volleybalschool Volleybal Brabant is gevestigd. In Sporthal Hooghuis werkt de rasopleider dagelijks met talenten, op het gebied van zitvolleybal, volleybal en beachvolleybal.

Van Heugten is sinds begin jaren tachtig actief in het volleybal, als speler en als coach. Als speler kwam hij tussen 2004 en 2009 uit voor de Oranje Zitvolleybal heren, waarmee hij deelnam aan verschillende EK’s en WK’s. Als speler en trainer/coach was hij lang betrokken bij BVC Holyoke in het Limburgse Belfeld.

Onder bondscoach John Bestebroer diende Ger van Heugten tussen 2004 en 2008 als assistent-bondscoach van de Oranje Zitvolleybal dames. Samen wonnen zij de bronzen medaille op de Paralympische Spelen van Peking in 2008, de laatste paralympische zitvolleybalmedaille die door Nederland werd gewonnen. In datzelfde jaar behaalde Van Heugten het ZVT3 diploma, waarmee hij de eerste gediplomeerde zitvolleybaltrainer ter wereld werd.

Bekijk hier het volledige CV van Ger van Heugten.

Reactie Ger van Heugten:

“Via enkele spelers van het nationaal team werd mijn interesse gewekt voor het bondscoachschap. Ik heb een proeftraining gegeven en dat leidde al snel tot een positief gevoel. Het is een prachtige uitdaging om met dit team aan de slag te gaan en om de spelers beter te mogen maken. In mei staat er al een WK op het programma, maar we kijken met Oranje vooral naar de lange termijn, bijvoorbeeld richting de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles. We moeten meer uren gaan trainen om zo de volgende stap in de ontwikkeling van het team te zetten.”

Reactie technisch directeur Herman Meppelink:

“Ik ben blij dat we met Ger zo’n ervaren trainer hebben kunnen aantrekken. Ervaren in dubbel opzicht: als trainer en als kenner van het zitvolleybal. Ik zie ernaar uit om met zo’n gepassioneerde bondscoach samen te gaan werken.”

Ger van Heugten rechts PS Peking 2008

Ger van Heugten (rechts) op de Paralympische Spelen van Peking in 2008.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn