De Nederlandse volleybalsters spelen zaterdagmiddag om 17.15 uur de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn tegen Duitsland. De oosterburen wonnen vanmiddag eenvoudig van Kroatië, waarmee ze de koppositie in Poule B zeker stelden. Doordat Polen met 3-0 van Azerbeidzjan won, eindigde Nederland als tweede in Poule A. Met Duitsland treft Nederland een bekende ploeg, rond Oud en Nieuw oefenden beide landen drie keer tegen elkaar in Berlijn. Nederland won alle oefenduels.

Duitsland is in het OKT tot nu toe goed op dreef, alle wedstrijden werden gewonnen. In de openingswedstrijd van dinsdag versloegen zij de zilveren medaillewinnaar van het afgelopen EK Turkije met 3-1. Tegen België werd een hevige strijd gevoerd, maar zegevierden de Duitse vrouwen ook met 3-1. Vanmiddag was Kroatië overduidelijk een maatje te klein voor de nummer 7 van de Europese ranglijst.

Tijdens de oefentrip voorafgaand aan het OKT in Duitsland speelden de Volleybaldames vier oefenduels. Alle werden gewonnen. Daar in Duitsland ontstond de basis van de ploeg van Giovanni Caprara. De Nederlandse vrouwen genoten vandaag van een rustdag in aanloop naar de halve finale van morgen.

Lonneke Slöetjes, eerder deze week tijdens de wedstrijd tegen Bulgarije op woensdag ziek, trainde vandmiddag weer mee met de selectie. Nederland werkte een lichte training af.

De tweede halve finale om 20.45 uur gaat tussen Polen en Turkije. De Turken dwongen hun plaats daarin af door in een zinderende vijfsetter van België te winnen. Voor die wedstrijd zijn kaarten in de verkoop gekomen die geldig zijn vanaf 20.00 uur. Ze zijn te koop in de ticketshop. LET OP: die kaarten zijn niet geldig voor de halve finale van Nederland.