Eredivisie

Nederlandse kampioenen in Champions League tegen Oostenrijkse kampioen

De loting voor de Champions League heeft vanmorgen plaatsgevonden. Sliedrecht Sport speelt in het hoogste Europese toernooi een tweeluik tegen de kampioen van Oostenrijk: UVC Holding Graz. Ook Abiant Lycurgus treft de Oostenrijkse kampioen, de Groningse ploeg treft SK Posojilnica Aich/Dob.

De dames van Sliedrecht Sport starten op 10 oktober hun Champions League avontuur met een uitwedstrijd in Oostenrijk. Ze gaan dan op bezoek bij UVC Holding Graz. Op 17 oktober volgt de return in Sliedrecht. Als de Nederlandse kampioen het sterkste team uit Oostenrijk weet uit te schakelen, dan volgt er een mooie uitdaging. Dan is Allianz MTV Stuttgart de tegenstander in de tweede ronde.

Het Europese avontuur krijgt hoe dan ook een vervolg voor Sliedrecht, De ploeg stroomt sowieso door naar de CEV Cup. Bij een nederlaag tegen Graz gaat Sliedrecht spelen tegen het Tsjechische Ostrava. Overleeft Sliedrecht de eerste ronde wel, maar verliest het vervolgens van Stuttgart dan mag de ploeg ook verder in de CEV Cup. Sliedrecht treft dan de winnaar van de wedstrijd tussen Lajkovac (Servië) en Bacau (Roemenië).

Abiant Lycurgus

Abiant Lycurgus is in de Champions League gekoppeld aan SK Posojilnica Aich/Dob, ook de kampioen van Oostenrijk. Lycurgus speelt op 9 of 10 oktober eerst thuis en een week later, op 16 of 17 oktober is de return in Bleiburg. Coach Arjan Taaij is niet ongelukkig met de loting. "We mogen niet klagen. Er zaten sowieso zes hele goede ploegen bij. We hadden ook zomaar de nummers drie van Turkije, Frankrijk, België of Duitsland kunnen loten. Stuk voor stuk sterke competities."

In Oostenrijk heerste Hypo Tirol Innsbruck de afgelopen jaren, maar de tienvoudig landskampioen speelt sinds afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga. Dat maakte mede de weg voor SK Posojilnica Aich/Dob vrij om kampioen te worden.

Mocht Abiant Lycurgus de eerste ronde overleven dan is de winnaar van de strijd tussen Shakhtior, de kampioen van Wit-Rusland en United Volleys uit Frankfurt de volgende tegenstander.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×