Vandaag werden de laatste poulewedstrijden op het WK Beachvolleybal in Rome gespeeld. Brouwer/Meeuwsen, Luini/Penninga en Varenhorst/Van de Velde werden allemaal tweede in hun poule en zijn door naar de Round of 32. Immers/Boermans werd derde. Hoe het vervolg van dit toernooi er voor hen uitziet, is afhankelijk van de rest van de uitslagen.

Brouwer/Meeuwsen tweede in de poule
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen hun eerste twee poulewedstrijden en namen het vanochtend op tegen Nõlvak/Tiisaar uit Estland, die ook hun eerste twee wedstrijden hadden gewonnen. In het duel om poulewinst ging de eerste set naar het duo uit Estland, waarna Brouwer/Meeuwsen in een dominante tweede set (21-12) de stand weer gelijktrok. In de allesbeslissende derde set ging het tot 10-10 gelijk op, maar in de slotfase nam Nõlvak/Tiisaar afstand. Op 14-12 verzilverde het duo hun eerste wedstrijdpunt. Brouwer en Meeuwsen eindigen als tweede in de poule en hebben zich daarmee direct geplaatst voor de Round of 32.

Luini/Penninga winnen laatste poulewedstrijd
Leon Luini en Ruben Penninga speelden vandaag hun laatste poulewedstrijd tegen de thuisspelende Benzi/Bonifazi. De Nederlanders speelden een sterke openingsset en hadden bij een stand van 20-12 maar liefst acht setpunten, maar de vier daaropvolgende punten gingen naar het Italiaanse duo. Luini/Penninga nam een time-out, waarna ze direct de set veiligstelde: 21-16. In de tweede set was het lang spannend, maar in de slotfase waren het de Nederlanders die op de belangrijke momenten wisten te scoren. Met 22-20 wonnen ze de wedstrijd en daarmee werden ze tweede in hun poule. Op woensdag speelt het duo verder in de knock-outfase.

4 WK Beach vd Velde
4 WK Beach Varenhorst vd Velde
4 WK Beach Luini Penninga 2
4 WK Beach Luini Penninga 1
4 WK Beach Brouwer Meeuwsen 2

Varenhorst/Van de Velde verliezen driesetter
Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zien we terug in de Round of 32. Vandaag namen ze het in hun laatste poulewedstrijd op tegen Schachter/Dearing. De Canadezen opende het duel met drie opeenvolgende punten, waarna het duo de hele set op voorsprong bleef. Ze wonnen de set met 21-16, maar Varenhorst/Van de Velde kende een sterke start in de tweede set. De Nederlanders namen al snel een ruime voorsprong (9-2) en met een overtuigende 11-21 dwongen ze een derde set af. Daarin trok het Canadese duo, mede dankzij het sterke blok van Dearing, de winst alsnog naar zich toe. Varenhorst/Van de Velde eindigen dankzij hun twee eerdere overwinningen op een tweede plek in Poule B.

Derde plek voor Immers/Boermans
Matthew Immers en Stefan Boermans speelden vandaag tegen het Oostenrijkse duo Ermacora/Pristauz, dat dankzij twee overwinningen bovenaan poule G stond. In een spannende eerste set trok Immers/Boermans aan het langste eind, maar in de tweede set liep het minder goed aan Nederlandse kant. Met ruime cijfers (12-21) ging de set naar het Oostenrijkse duo. In de derde set liep Immers/Boermans al snel uit naar 6-1, een voorsprong die ze niet meer weggaven. Het duo won het duel met 15-8 en is met twee overwinningen uit drie wedstrijden derde geworden in hun poule. Wanneer het Nederlandse duo weer in actie komt, is afhankelijk van de uitslagen in de overige poules. De 4 beste nummers 3 plaatsen zich voor de Round of 32. De overige teams die als derde in de poule geëindigd zijn, spelen morgen in een lucky-loser ronde om de laatste 4 plekken.

Uitslagen

Brouwer/Meeuwsen - Nõlvak/Tiisaar 1-2 (16-21, 21-12, 12-15)
Luini/Penninga - Benzi/Bonifazi 2-0 (21-16, 22-20)
Schachter/Dearing - Varenhorst/Van de Velde 2-1 (21-16, 11-21, 15-9)
Immers/Boermans - Ermacora/Pristauz 2-1 (21-18, 21-21, 15-8)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×