Nederlandse talenten eindigen als zesde op EK Beach U18

Nederlandse talenten eindigen als zesde op EK Beach U18

Op het EK Beachvolleybal onder 18 jaar in Baden zijn de twee Nederlandse teams op de zesde plek geëindigd. Kyran Versteegen en Siem Ooijman verloren in de kwartfinale van Rusland. Bij de meisjes moesten Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz hun meerdere erkennen in Oekraïne. Beide teams herstelden zich in de 'loser round' en verloren vervolgens de strijd om de vijfde plek.

Kyran Versteegen en Siem Ooijman gingen als poulewinnaar direct door naar de achtste finale. Daarin waren de Nederlandse talenten zaterdag met 2-1 net iets te sterk voor Tsjechië. In de kwartfinale streden de Oranje jongens hard voor elk punt, maar moesten ze uiteindelijk nipt hun meerdere erkennen in Rusland met 17-21 en 19-21.

In de 'loser round' toonden ze daarna op zondag veerkracht, ze wonnen daarin met 2-1 van hun Oostenrijkse leeftijdsgenoten, tot teleurstelling van het thuispubliek. Dankzij de overwinning streden Versteegen en Ooijman om plek 5/6 tegen Israël. Die wisten de Nederlandse talenten te verrassen en wonnen met 0-2. Een zesde plek dus voor de jonge spelers op het EK Beachvolleybal onder 18 jaar.

Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz wonnen zaterdag in de tussenronde van Roemenië en dat gaf de jonge meiden veel zelfvertrouwen. In de achtste finale stonden ze later die dag tegenover hun Duitse leeftijdsgenoten, een van de favorieten voor de titel. De Nederlandse meiden speelden een sterke partij en wonnen met 21-17 en 21-13.

De kwartfinale werd een hele leerzame, spannende wedstrijd voor Klein Lankhorst en Poiesz. De Nederlandse talenten moesten met minimaal verschil hun meerdere erkennen in Oekraïne: 1-2 (19-21, 21-17, 12-15). Een teleurstelling, maar de meiden herstelden zich snel.

De 'loser round' tegen Hongarije werd een prooi voor Klein Lankhorst en Poiesz, binnen een half uurtje wonnen ze met 2-0. Daarna speelden ze om plek 5/6 tegen hun Letse leeftijdsgenoten. Dat werd een spannende partij die nipt werd verloren. Ook de Nederlandse meiden eindigden daardoor op de zesde plek in Baden.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×