Eredivisie Heren

Nederlandse teams in actie in CEV en Challenge Cup

Drie Nederlandse mannenteams komen deze week in actie in Europees verband. Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo strijden in de CEV Cup tegen Duitse en Belgische tegenstander. Seesing Personeel Orion staat in de Challenge Cup tegenover Levski Sofia.

Abiant Lycurgus, de regerend landskampioen, komt na de uitschakeling in de Champions League nu in actie in de CEV Cup. Daarin treffen de Groningers een geduchte Duitse tegenstander: SWD Powervolleys Düren. In Duitsland staan ze vanavond voor het eerst tegenover elkaar, op donderdag 21 december volgt in MartiniPlaza de return.

Trainer Arjan Taaij verwacht een pittige wedstrijd tegen de Duitsers. "We moeten echt top van ons niveau halen. Als we dat kunnen dan zijn we in staat om Düren aan het wankelen te brengen. We willen heel graag de volgende ronde halen. Er zit veel ervaring in hun ploeg. Alle basis spelers zijn international voor hun land. Ze zijn 27, 28, 29 jaar of ouder en spelen vaak grote wedstrijden, dus in die zin een geduchte tegenstander"

Ook Draisma Dynamo doet mee aan de strijd om de CEV Cup. De ploeg uit Apeldoorn speelt morgen om 19.00 uur in eigen huis tegen het Belgische team Lindemans Aalst. Bij die club speelt een bekende van Dynamo, spelverdeler en international Wessel Keemink vertrok deze zomer van Apeldoorn naar België.

In de Challenge Cup komt Seesing Personeel Orion vanavond in actie. De nummer twee van de eredivisie mannen neemt het op tegen Levski Sofia. Om 19.00 uur starten de mannen uit Doetinchem in de Bulgaarse hoofdstad aan hun Europese avontuur.

Programma:

Woensdag 19.00 uur:
SWD Powervolleys Düren - Abiant Lycurgus
Levski Sofia- Seesing Personeel Orion

Donderdag 19.00 uur:
Draisma Dynamo - Lindemans Aalst

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×