Nederlandse teams in Göteborg voor World Tour

Nederlandse teams in Göteborg voor World Tour

Een primeur voor Zweden deze week. Voor het eerst wordt er een FIVB World Tour gespeeld in het Scandinavische land. In Göteborg komen er vier Nederlandse teams in actie op het 1-ster indoor toernooi in de grootste beachvolleybalhal van de wereld.

Het toernooi van de FIVB World Tour start vandaag (donderdag) met het kwalificatietoernooi. Bij de heren gaan Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer proberen het hoofdtoernooi te bereiken. Ze komen vanmorgen in actie tegen het Engelse duo Bello/Gregory. Bij een overwinning volgt in de tweede ronde de strijd tegen Italië of Slovenië.

Bij de dames komen er drie Nederlandse teams in actie in Göteborg. Emma Piersma en Pleun Ypma starten in het kwalificatietoernooi. Er wacht ze meteen een interessante tegenstander: het Japanse team Mai/Riko. Als ze de Japanse dames verslaan, treffen ze in de tweede ronde Denemarken. 

Emma Piersma, talent van Beachvolleybal Team Nederland, blikt vooruit op het toernooi: "We hebben veel zin in het eerste toernooi! We gaan er met veel zelfvertrouwen in. We hebben goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld. We zijn er klaar voor. We starten in de kwalificatie en zijn daarin als tweede geplaatst." 

Wat willen ze bereiken in Göteborg? "Ons doel is in ieder geval om het hoofdtoernooi te halen. Dit wordt onze eerste World Tour samen! We vormen een mooi duo en kijken sowieso ook uit naar het komende seizoen. Wat ons betreft gaan we mooie toernooien spelen."

Hoofdtoernooi

Katja Stam en Julia Wouters zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi en komen vanaf vrijdag in actie. Dat geldt ook voor Emi van Driel en Raisa Schoon. De speelsters van de Kadijk Beach University kregen een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×