In Wenen strijden de Nederlandse beachvolleybalteams vandaag verder om de titel European Champion of Nations. Zowel de mannen als de vrouwen nemen het op tegen Oostenrijk. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde spelen voor poulewinst, Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Pleun Ypma spelen de kwartfinale.

Vrouwen
Mexime van Driel/Emma Piersma en Emi van Driel/Pleun Ypma wonnen dinsdag in de poulefase beide wedstrijden van Letland, waarna ze het voor poulewinst opnamen tegen Zwitserland. Beide duels werden door Zwitserland gewonnen, waarmee het land zich direct plaatste voor de halve finale. De Nederlandse vrouwen spelen vandaag om 16.45 uur de kwartfinale tegen Oostenrijk. Van Driel, E./Ypma staat tegenover Klinger,D./Klinger, R., daarna neemt Van Driel, M./Piersma het op tegen Plesiutschnig/Schützenhöfer.

CEV Nations Cup Van Driel Ypma 1
CEV Nations Cup Brouwer Meeuwsen
CEV Nations Cup Van Driel
CEV Nations Cup Varenhorst Van de Velde
CEV Nations Cup Van Driel Ypma

Mannen
Woensdag wonnen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde beide poulewedstrijden met 2-0 van Estland. Vandaag gaan ze om 19.00 uur de strijd aan met Oostenrijk voor poulewinst. Varenhorst/Van de Velde speelt tegen Ermacora/Pristauz, Brouwer/Meeuwsen neemt het vervolgens op tegen Seidl/Waller. De winnaar plaatst zich direct voor de halve finale, de verliezer van het duel speelt de kwartfinale.

Programma donderdag

Dag

Tijd

Teams

do 4 aug

16.45 u

Kwartfinale (v): Nederland - Oostenrijk

do 4 aug

19.00 u

Poulewedstrijd (m): Nederland - Oostenrijk

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op Eurovolleybal.tv en het YouTube-kanaal van CEV.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×