Nederlandse teams strijden om brons in Itapema

Nederlandse teams strijden om brons in Itapema

In Itapema gaan twee Nederlandse teams strijden om het brons. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde verloren op het 4-sterren toernooi in de halve finale van Polen. Joy Stubbe en Marleen van Iersel moesten hun meerdere erkennen in Amerika. Zondagmiddag spelen ze de kleine finale om het brons op het Braziliaanse zand.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde speelden zaterdag een spanende kwartfinale tegen het Chileense team Grimalt/Grimalt. De eerste set werd met 19-21 verloren, daarna herpakten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland zich. Met 21-15 en 15-10 veroverden ze een plek in de halve finale.

Daarin stonden de BTN-heren vannacht tegenover de Polen Fijalek en Bryl. De eerste set ging lang gelijk op, de teams gaven elkaar weinig cadeau en aan het net werden mooie duels uitgevochten. In de cruciale fase wisten de Polen het hoofd koel te houden en de eerste set met 18-21 te winnen.

Dat was een domper voor Varenhorst en Van de Velde, die mentaal zich moesten herpakken in de tweede set. Polen bleef sterk spelen en de Nederlanders konden niet meer het verschil maken en verloren met 15-21. Zondagmiddag om 14.05 uur Nederlandse tijd spelen de mannen om het brons tegen een ander Pools team: Kantor en Losiak.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen tot teleurstelling van het Braziliaanse publiek met 2-0 van Taiana Lima/Talita in de kwartfinale. De Nederlandse dames stonden in de halve finale tegenover het sterke Amerikaanse duo Klinemann/Ross. 

Dat leverde een prachtige kraker op. Stubbe en Van Iersel speelden een goede partij en ze verrasten de Amerikanen met heel gevarieerd spel. Toch wisten Klinemann en de ervaren Ross het verschil te maken op het cruciale moment en ze profiteerden optimaal van kleine fouten bij Oranje. 

Het werd daardoor 18-21 en 17-21 voor Amerika. Om 13.05 uur Nederlandse tijd gaan Stubbe en Van Iersel spelen om het brons. Ze staan tegenover het Canadese team Bansley/Brandie. 

Live

De wedstrijden zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van de FIVB.

13.05 uur: Klik hier voor de wedstrijd van Stubbe en Van Iersel
14.05 uur: Klik hier voor de kleine finale van Varenhorst en Van de Velde

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×