De Volleybaldames hebben hun tweede overwinning op het WK geboekt. Oranje won zondagmiddag in Arnhem met 3-0 van Kameroen (25-11, 25-20 en 25-13). Woensdag nemen de Nederlandse volleybalsters het in hun derde poulewedstrijd op tegen Puerto Rico.

Basisopstelling
De opstelling van bondscoach Avital Selinger was hetzelfde als in de openingswedstrijd: Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliet Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero). Laura Dijkema, Elles Dambrink, Fleur Savelkoel, Tessa Polder, Florien Reesink en Marrit Jasper vielen in.

Kameroen opende de wedstrijd met een servicefout, waarna Plak het tweede punt noteerde voor Oranje (2-0). Op de service van Lohuis liep Nederland verder uit en na een ace (8-4) nam Kameroen hun eerste time-out. Drie blokkeringspunten op rij (één van Daalderop en twee van Timmerman), gevolgd door een ace van Buijs vergrootte het gat voor Nederland: 18-7. Een smash van Dambrink, die samen met Dijkema in het veld was gekomen, gaf de Volleybaldames even later hun eerste setpunt: 24-11. Via de blokkering maakte Nederland het direct af en nam daarmee een 1-0 voorsprong in sets.

De Afrikaanse ploeg kende een goede start in de tweede set en dwong Nederland na een ace en killblock (3-7) tot het nemen van een vroege time-out. Oranje vond op 11-11 de aansluiting weer en nam even later, met veel aanvalsgeweld, een ruime voorsprong: 17-13. Kameroen bracht het verschil in de slotfase terug tot één punt (21-20), maar Oranje eindigde de set sterk met vier opeenvolgende punten. Een ace van Bongaerts bracht Nederland op setpunt, waarvan Timmerman de eerste verzilverde met een killblock.

De Volleybaldames begonnen de derde set met een 3-0 voorsprong en liepen na een ace van Daalderop, een fantastische redding van Buijs en een smash van Lohuis verder uit naar 11-4. Het verschil werd, dankzij een reeks van negen opeenvolgende punten, vergroot tot 15 punten (21-6). Bondscoach Avital Selinger bracht meerdere van zijn wisselspelers binnen de lijnen, waaronder de op het WK debuterende Fleur Savelkoel. Het was Dambrink die Nederland op setpunt bracht, waarna Oranje het wederom afmaakte via de blokkering: 25-13. Met 11 punten werd Buijs topscorer voor Nederland, Timmerman volgde met 10 punten (waarvan 4 killblocks).

Woensdag tegen Puerto Rico
Op woensdag 28 september speelt Oranje om 20.00 uur hun derde poulewedstrijd tegen Puerto Rico. De ploeg van bondscoach Fernando Morales verloor hun eerste wedstrijd met 3-0 van België. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor deze wedstrijd in het Geldredome! Kaarten zijn te koop op deze pagina.

Uitslag
Nederland - Kameroen 3-0 (25-11, 25-20, 25-13)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×