Negende plek voor Nederlandse damesteams in Polen

Negende plek voor Nederlandse damesteams in Polen

Op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Warschau zijn zowel Sanne Keizer en Madelein Meppelink als Joy Stubbe en Marleen van Iersel op de negende plek geƫindigd. De twee Nederlandse damesteams werden in de achtste finale uitgeschakeld. Beide teams kunnen zich vanaf nu richten op het WK Beachvolleybal dat op 28 juni start in Hamburg.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen en verloren in de poulefase een wedstrijd en daardoor moesten ze vandaag eerst in de tussenronde in actie komen. Daarin wonnen ze vanmorgen na een heel spannend, gelijk opgaand duel uiteindelijk nipt van het Poolse duo Wojtasik/Kociolek: 21-19 en 25-23 voor de Oranje dames. 

Ze gingen vanmiddag in de achtste finale het gevecht aan met het Russische team Makroguzova/Kholomina. De inzet: een plek in de kwartfinale. Stubbe en Van Iersel gaven alles, maar het was niet genoeg. Het werd 21-17 en 21-14 voor de Russinnen. De Nederlandse dames moesten daardoor genoegen nemen met een negende plek en kunnen zich nu gaan voorbereiden op het WK Beach. 

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink, die dankzij de poulewinst direct in de achtste finale stonden, moesten genoegen nemen met een negende plek. In de achtste finale verloren de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met 17-21 en 19-21 van het Canadese duo Pavan/Melissa. Ook de BTN-dames kunnen zich vanaf nu volledig richten op het WK.

Keizer Nedisreadytoserve

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×