Net geen stunt voor Boehlé en Van de Velde

Net geen stunt voor Boehlé en Van de Velde

Ook de tweede poulewedstrijd van Dirk Boehlé en Steven van de Velde leverde spektakel op in Apeldoorn. De Nederlandse mannen vochten als leeuwen tegen de huidige nummer 1 van de wereld, de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak. Na een mooi strijd, waarin de Nederlanders een kans op de winst lieten liggen, werd het uiteindelijk 2-1 (14-21, 23-21, 15-11) voor Polen. Van de Velde: “Dit is even heel erg zuur want we hadden hier gewoon de winst moeten pakken.”

Steven van de Velde liet direct zijn kracht zien bij het allereerste punt van de wedstrijd. Met een sterk blok tekende hij voor de 1-0 en daarna werd het via een ace van hem 3-1. De Nederlandse mannen speelden fel en dat zorgde ervoor dat ze de gehele set niet meer in de problemen kwamen. Met nog een aantal knappe blokpunten van Van de Velde en de sterke verdediging van Boehlé werd het 21-14 tegen de nummer 1 van de wereldranglijst.

In de tweede set begonnen de Oranje mannen wederom sterk. Ze kwamen weer op voorsprong en dat was vooral dankzij de snelle Boehlé die achterin het veld vele ballen wist te redden. De speaker zei dan ook niet voor niets ‘in Zeeland hebben ze Blof en.... de enige echte Dirk Boehlé’. Nederland nam een mooie 18-14 voorsprong, maar door eigen fouten kwam Polen op 18-18. Een matchpoint werd niet afgemaakt en de Polen sloegen alsnog genadeloos toe na een spannende slotfase van de set: 21-23.

Een beslissende derde set dus voor Boehlé en Van de Velde tegen de nummer  1 van de wereld. De Nederlanders gingen fel van start en namen een 4-2 voorsprong, maar via de sterke Poolse blokkering werd het 5-5. Weer slopen er te veel fouten in het spel van Oranje en daardoor konden de Polen alsnog de winst pakken en werd het geen stunt in Apeldoorn: 11-15 voor Kantor en Losiak.

Van de Velde baalde enorm na afloop. “Zo zuur dit, er zat meer in. We hadden de winst voor het grijpen, maar doen het niet. Je speelt hier bijna de perfecte wedstrijd, maar wint niet. Het publiek was wederom geweldig en donderdag gaan we hier weer knallen.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×