Nevobo niet verder met bondscoach Jamie Morrison

Nevobo niet verder met bondscoach Jamie Morrison

Jamie Morrison stopt per direct als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat is de uitkomst van de evaluatie tussen de Amerikaanse oefenmeester en de volleybalbond n.a.v. het interlandseizoen 2019. De Nevobo stelt binnenkort een opvolger aan, die Oranje begin januari op het laatste olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Apeldoorn naar de Olympische Spelen van Tokio moet loodsen.

Prachtige resultaten in 2017 en 2018

Jamie Morrison (38 jaar) werd op 23 februari 2017 gepresenteerd als opvolger van de Italiaan Giovanni Guidetti. Morrison behaalde in zijn eerste twee jaar als bondscoach prachtige resultaten. Oranje haalde onder zijn leiding twee keer de Final Six van de World Grand Prix / Volleyball Nations League, won zilver op het EK 2017 en eindigde als vierde op het WK 2018, de hoogste klassering ooit op een WK.

Doelen in 2019 niet gehaald

Dit jaar werden de gestelde doelen niet gehaald. Op het eerste OKT in Catania werd in de beslissende wedstrijd verloren van Italië, de vicewereldkampioen van 2018. Op het EK was Turkije in de kwartfinale met 3-0 te sterk voor Oranje. Op de World Cup in Japan werd weliswaar knap gewonnen van grootmacht Brazilië, maar verloor Nederland van de Verenigde Staten, Servië, Rusland, China, de Dominicaanse Republiek en Japan.

Reactie Joop Alberda, technisch directeur Nevobo:

“Ik betreur het zeer dat we deze moeilijke beslissing hebben moeten maken. Jamie heeft in 2017 en 2018 prachtige resultaten geboekt met het team, en daar zijn we hem dankbaar voor. Na een uitgebreide evaluatie van het afgelopen seizoen is er echter onvoldoende vertrouwen om de route te vervolgen naar het aankomende OKT en het WK 2022.”

Reactie Jamie Morrison:

“De afgelopen drie jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet voor het Nederlands volleybalteam. Ik heb met veel plezier en energie gewerkt op Papendal, met een fantastische staf aan mijn zijde. Echter in 2019 hebben we onze doelen niet gehaald en daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik had de klus, waaraan ik begon in 2017, richting Tokio graag afgemaakt, maar dat zit er nu niet meer in. Ik wens het team en het programma alle succes voor de toekomst.”

OKT Apeldoorn (7 t/m 12 januari 2020), laatste kans op olympisch ticket

De volleybalsters van Oranje krijgen van 7 t/m 12 januari 2020 een unieke kans om zich voor eigen publiek te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Nederland strijdt met zeven andere landen om één beschikbaar ticket. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Apeldoornse Omnisport. De acht deelnemers aan dit laatste OKT zijn: Nederland, Turkije, Duitsland, Bulgarije, Polen, België, Kroatië en Azerbeidzjan.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×