Verrassend: Krou/Aye schakelt Doppler/Horst uit

Verrassend: Krou/Aye schakelt Doppler/Horst uit

Het Franse team Krou/Aye schakelde in drie sets de ervaren Oostenrijkers Doppler/Horst uit in Den Haag. Het Oostenrijkse duo was als derde geplaatst voor dit EK.

De eerste set ging gelijk op en dat bleef zo tot het einde van de set. Beide teams zetten druk in de aanval en service. Tegen het eind van de set werd die druk nog verder opgevoerd, waardoor beide teams regelmatig fout serveerden. Na een aantal setpunten voor beide teams werd de eerste set beslist op 25-27 in het voordeel van Doppler en Horst.

De tweede set bleek van een hele andere orde. Frankrijk nam al gauw de regie in handen. Op de aanvalsdruk van Krou en Aye had het Oostenrijkse duo geen antwoord. Zelfs set-ups die scherp op het net lagen, wist Doppler niet te blokkeren. Frankrijk knalde door, waardoor de set niet spannend werd: 15-21.

Oostenrijk zat aan het begin van de derde set er doorheen. Een pass van Frankrijk die per ongeluk aan de overkant van het net belande viel aan Oostenrijkse kant zomaar op de grond. Na een time-out kwamen ze terug in de wedstrijd met een harde knal, maar de winst wisten ze niet meer af te dwingen.

Met deze overwinning gaan de Fransen door naar de achtste finale. Vanavond neemt het duo het op tegen Brouwer/Meeuwsen, om 19.45 in Den Haag. “Het wordt een zware wedstrijd, misschien kunnen we ze verslaan. Als we op het veld zijn, staan we er om te winnen,” aldus Krou/Aye.

In de andere achtste finale in Den Haag heeft Polen gewonnen.

Het Poolse duo Prudel/Szalankiewicz heeft in drie sets gewonnen van de Fransen Thiercy/Gauthier-Rat. In Den Haag bleken de Polen stabieler dan het jonge Franse team.

De eerste set begon met een ruime voorsprong voor Polen: 8-13. Frustratie was merkbaar bij de Fransen, met een harde schreeuw van Thiercy. Het eerste setpunt kwam al bij 20-11 voor Frankrijk. Het eerste setpunt was niet meteen raak, maar bij 14-21 was de set voorbij.

In de tweede set lieten de Polen weer zien dat ze tactisch slim spelen, door soms zelfs de bal in één keer onderhands over het net te spelen. De set ging echter lang gelijk op. De Fransen lieten zien dat ze powervolleybal in huis hebben en sleepten met een paar harde klappen de set binnen.

Polen begon sterk aan de derde set. Met enkele geluksballetjes pakten ze de voorsprong, zoals een service die via de netrand net aan Franse kant viel. Gedurende de set maakten Thiercy en Gauthier-Rat iets meer fouten dan Polen, waardoor Prudel en Szalankiewicz er met de winst vandoor gingen.

Prudel/Szalankiewicz spelen vanavond in de achtste finale tegen het Letse duo Smedins/Samoilovs: “We moeten vanavond goed spelen. We gaan proberen druk op ze te zetten en dan zien we wat er gaat gebeuren”.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×