What's Your Talent

Niek Wigger & Ties Reinerink 1e Nederlands kampioenen What's Your Talent!

Op het strand in Scheveningen vond tijdens het NK Jeugd Beachvolleybal ook het eerste NK What's Your Talent plaats. 28 Deelnemende teams streden om het Nederlands Kampioenschap, waar na een zinderende finale Niek Wigger en Ties Reinerink van het Canisius in Almelo wonnen van Ben Feunekes en Tim van de Es van het Gomarus Collega in Assen. De 3e plaats was voor Jesse Leneats & Noud Jacobs van het college Den Hulster uit Venlo. Vanaf deze plek feliciteren wij de jonge winnaars nogmaals hun prijzen!

Klik hier voor het volledige klassement van het NK What's Your Talent 2017.  

 De deelnemende teams, zonder volleybalachtergrond én met maar tien weken beachervaring, verrasten de organisatie met hun spelniveau. In samenwerking met 15 scholen startte de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) dit voorjaar met de pilot van What's Your Talent. Doel van het project is om jongens te enthousiasmeren voor beachvolleybal, maar ook om buiten de bekende volleybalvijvers te vissen naar beachtalent. In de afgelopen maanden hebben alle deelnemende scholen een trainingstraject van tien weken gevolgd.  

Afgelopen zaterdag werd het traject afgesloten met het NK, waarbij in de ochtend fysieke tests werden afgenomen. Onder begeleiding van de Hogeschool Arnhem Nijmegen werd gemeten welke jongens fysiek aanleg hebben om een goede (beach)volleyballer te kunnen worden. De resultaten van die tests worden na de zomervakantie aan de scholen bekend gemaakt.   

Om 12.00 uur startten de eerste wedstrijden. Beach-icoon en WYT-ambassadeur Reinder Nummerdor en Erik Nijland (Talentscout & trainer Beach Team Nederland) waren aanwezig om de jongens te scouten tijdens de wedstrijden. Een aantal jongens viel op, zij worden persoonlijk benaderd met de vraag of zij interesse hebben in een extra training op korte termijn, waarna ze een advies krijgen over een vervolgtraject. De overige jongens worden geïnformeerd over waar ze zich kunnen inschrijven voor een (open) beachtoernooi of waar ze trainingen kunnen volgen bij een lokale beachclub.   

Aankomend schooljaar krijgt het project What’s your Talent een vervolg. Meer weten? Een aantal teams heeft onlangs tegen projectambassadeur Reinder Nummerdor gespeeld. Bekijk hier het filmpje van die bijzondere ervaring.  

Aankomend jaar start de Nevobo met een nieuw 'What's Your Talent'-traject. Iets voor jouw school?! Neem contact op met projectleider Susan Raijmakers via susan.raijmakers@nevobo.nl.  

 

Foto: Het podium van het eerste NK What's Your Talent, links projectambassadeur Reinder Nummerdor

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×