Alle 76 deelnemers aan King of the Court in Utrecht hebben op vrijdag negatief getest op Covid-19. Dat bleek zaterdagochtend toen de uitslagen bekend werden.

Uitstekend nieuws

Na de positieve tests van Quentin Métral en David Schweiner van afgelopen donderdag was de nieuwe testronde "een belangrijk moment" voor de organisatie, stelt toernooidirecteur Wilco Nijland. "We willen met King of the Court in de huidige realiteit een topevenement neerzetten waarin spelers, staf en publiek in optimale omstandigheden veilig van het spektakel in ons coronaproof stadion kunnen genieten."

Toernooiarts Marc Doornbos gaf donderdag aan dat de kans "bijna nul" was dat Métral en Schweiner andere spelers zouden besmetten, omdat beide spelers een aantal weken geleden eerder al positief testten op corona en voor aankomst een recente negatieve test konden overleggen.

Nijland: "We hebben na de positieve tests direct de maatregelen van onze strikte protocollen uitgevoerd. We wisten dat mensen die alleen milde of gemiddelde klachten hadden tien dagen na hun besmetting geen anderen meer kunnen besmetten, maar het is uitstekend nieuws dat we na deze tweede testronde bevestiging hebben dat alle andere spelers nog altijd coronavrij zijn."

King of the Court gaat zaterdag de vierde en laatste speeldag in. Zes Nederlandse koppels plaatsten zich daarvoor, waarvan er vijf uitkomen in de halve finales, waarin ze de degens kruisen met de beste beachvolleybalteams van de wereld.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×