Op zaterdag 25 en zondag 26 juni barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Boskoop. Het is voor het eerst dat dit evenement hier plaatsvindt. Hanno van der Loo, vader van beachvolleyballer Sam en tevens inwoner van Boskoop, is de grote aanjager van het project.

Na een succesvol weekend in Heerenveen, strijkt de Nightwatch Eredivisie Beach ditmaal neer in Boskoop. Het Centre Court is dit weekend te vinden op het parkeerterrein van Flora Boskoop, een prachtige evenementenlocatie met terrassen rondom. De bijvelden zijn op de Hoogeveenseweg. Ondanks dat er een aantal teams meedoen aan het King of the Court toernooi in Hamburg, verschijnt er ook dit weekend weer een mooi deelnemersveld aan de start.

Bij de mannen zijn alle ogen in Boskoop natuurlijk gericht op Sam van der Loo, die samen met Quinten Groenewold als tweede geplaatst is. Grootste uitdagers voor de titel zijn hun trainingsmaatjes Dirk Boehlé en Mees Sengers. De mannen wisten in Heerenveen het goud al mee naar huis te nemen en zullen er alles aan doen om ook de titel in Boskoop te pakken. Als derde geplaatst en gretig naar de winst zijn Thijmen Heemskerk en Mick Toet, in Heerenveen grepen zij net naast het goud. Een andere publiekstrekker is Eric Jan Rothfusz: de ervaren speler is net als Sam een echte Boskoper. Dit weekend speelt hij samen met Jeroen van Zwieten.

Bij de dames liggen de drie teams die zich als eerste hebben geplaatst dicht bij elkaar: Poiesz/Reinders, Van Esch/Tavenier en Everaert/Van Vegten vormen samen de top drie. Laatstgenoemde Nadine Everaert en Leanne van Vegten wonnen in Heerenveen een mooie bronzen medaille. Dit was voor de 20-jarige Van Vegten haar eerste medaille in de Eredivisie. Grote afwezigen in Boskoop zijn Wies Bekhuis en Brecht Piersma. De nog ongeslagen kampioenen van de twee vorige edities gaan hun geluk dit weekend beproeven in Kloten. Zij spelen daar de Zwitserse Nationale Tour.

Bekijk het volledige wedstrijdschema op eredivisiebeach.nl

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×