Afgelopen weekend was de Nightwatch Eredivisie Beach voor het eerst in Boskoop, waar Jannes van der Ham/Thijs Nijeboer en Desy Poiesz/Iris Reinders er met de titels vandoor gingen. Voor beide duo’s was het de eerste keer dit seizoen dat ze het goud mee naar huis namen.

Op het parkeerterrein van Flora Boskoop stond dit weekend het Centre Court, een prachtige evenementenlocatie met terrassen rondom. Op zondag werden daar, onder toeziend oog van de cameraploeg van studio Alphen, de finales gespeeld. Ondanks dat er een aantal goede teams ontbraken, omdat zij dit weekend over de grens speelden, was het niveau hoog.

Bij de mannen kwam er in de halve finale een revanche tussen Dirk Boehlé/Mees Sengers en Thijmen Heemskerk/Mick Toet. Vorige week troffen beide teams elkaar in de finale, waar er met ruime cijfers werd gewonnen door Boehlé/Sengers. Dit keer waren de teams aan elkaar gewaagd en kende de wedstrijd een andere winnaar: Heemskerk/Toet wist de derde en beslissende set met 16-18 naar zich toe te trekken. Daarmee verzekerde het duo zich van een finaleplek, waar ze het opnamen tegen Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer. Na een eerdere succesvolle samenwerking, spelen de twee weer samen en laten ze zien nog altijd met de top mee te kunnen. Met minimaal verschil in beide sets (21-19) kroonden Nijeboer/van der Ham zich tot de kampioenen van deze week. Het zilver werd dus wederom gewonnen door Heemskerk/Toet. Boehlé/Sengers namen de bronzen medailles mee naar huis.

Het damestoernooi kende ook een spannende halve finale tussen Esther Cramer/Laura Overwater en Marly Bak/Bjorna Gras. Het was voor het eerst dat Cramer/Overwater zich bij de beste vier teams wist te voegen, maar daar was niets van te merken. Op de big points hielden de twee het hoofd koel en dwongen daarmee een finaleplek af (24-22, 21-19). Ook dit duel, tegen Desy Poiesz en Iris Reinders, werd een kraker van een wedstrijd. Pas na drie sets was het duel beslist: met 14-16 was de overwinning voor Poiesz en Reinders, die we dit jaar nog niet op het podium zagen. Het brons ging overtuigend naar Lynn van Mill en Jill Weeda.

Foto: Jeroen Tibbe

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×