Aankomend weekend strijkt de BetCity Eredivisie Beach neer in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Op de historische Waalkade liggen drie schitterende velden klaar. Het belooft weer een mooi weekend te worden vol spannende wedstrijden.

Afgelopen week werden de velden al veelvuldig gebruikt door verschillende verenigingen, scholen en bedrijven. Het leverde mooie plaatjes en veel lachende gezichten op. Het waterpeil in Nijmegen was nog even een bedreiging, maar lijkt gelukkig geen roet in het eten te gooien. Bezoekers kunnen onbezorgd genieten van mooie wedstrijden en een gezellig beweegplein. 

Deelname uit Australië bij dames
Na een uitstap in Allicante, waar ze een internationaal WEVZA toernooi speelden, zijn Esther Cramer en Laura Overwater weer terug in het land. Met een mooie ervaring in de rugtas voeren zij de ranglijst aan in Nijmegen. De twee konden dit seizoen nog geen podiumplek afdwingen, maar wellicht brengt deze stop daar verandering in. Grootste uitdagers zijn Serena van der Made en Rianne Stok. Een nieuw koppel dit seizoen dat al twee bronzen medailles om hun nek mochten hangen. De ervaren Annemieke Driessen speelt dit weekend met de uit Australië afkomstige Jasmin Fleming. De twee krijgen een wilcard van organisator Sportworx en zorgen voor een internationaal tintje aan het toernooi. 

Cook/Caldwell interessant duo bij heren
Bij de mannen staan Thijmen Heemskerk en Mick Toet bovenaan de ranglijst. De twee uit Den Haag, die vorig seizoen een uitstekend jaar kenden, hebben elkaar weer gevonden. Het is het tweede toernooi van het seizoen voor dit koppel; in Zutphen mochten ze de zilveren medaille al om hun nek hangen. Lennaert Hogenhout en Erwin Oskam volgen hen op de ranglijst. Nog niet eerder wisten zij samen op het podium te eindigen, maar de papieren voor dit weekend lijken goed. Opvallende deelnemers zijn Cody Caldwell en Seain Cook. Voor de Schotse Cook is Nederland niet vreemd, hij kwam als passer-loper uit voor zowel Orion als Dynamo in de Nederlandse Eredivisie  Samen met zijn Amerikaanse partner Caldwell speelt hij de AVP en toont hij dit weekend in Nijmegen zijn kunsten. Een absolute titelfavoriet om in de gaten te houden. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn