De vrouwen van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de CEV Challenge Cup thuis verloren van het Spaanse CV Tenerife La Laguna. Het werd in Borne 2-3. De Overijsselse ploeg speelt volgende week woensdag de return, daarin is winst geboden om uitzicht te houden op de volgende ronde.

Last van spanning had Apollo niet in het begin van hun Europese debuut. Vrij snel werd er uitgelopen naar een flinke voorsprong (15-9). Het lukte alleen niet de zenuwen de gehele set onder controle te houden, want naarmate de set vorderde, kwamen er meer fouten in het spel van de formatie onder leiding van Thijs en Bart Oosting. Tenerife kwam terug, dwong zelfs het eerste setpoint af (23-24), maar het was Apollo dat aan het langste eind trok: 26-24.

In set 2 zette Tenerife direct aan, het zette Apollo op een 8-1 achterstand. Met vereende krachten kwam Apollo nog langszij, zelfs even op voorsprong (17-16), maar daarmee was de comeback wel gedaan. Tenerife won met 22-25. In de derde set was Carlijn Koebrugge een sterke troef voor de thuisploeg, met zes punten (2 blocks) had ze een belangrijk aandeel in de 25-20 zege.

De vierde set begon uitermate goed met een 4-0 voorsprong, maar toen het vervolgens 4-6 werd lag het initiatief duidelijk aan Spaanse kant. Zij trokken met 18-25 voor de tweede keer de stand gelijk. In de tiebreak wisselde Apollo nog bij een 8-6 tussenstand, maar kon die in het vervolg niet meer vasthouden. Met 12-15 ging de overwinning en daarmee de wedstrijd naar La Laguna.

Rianne Vos was met 18 punten namens Apollo 8 topscorer, met hetzelfde aantal punten was Lisbet Arredondo voor de Spaanse equipe doorslaggevend.

Volgende week woensdag is om 21.00 uur Nederlandse tijd de return op Tenerife. Als Apollo 8 daar in drie of vier sets weet te winnen, zijn ze zeker van een plek in de volgende ronde. Bij een 3-2 overwinning volgt een beslissende golden set. Als La Laguna wint bekeren zij door in Europa.

CEV Cup mannen
Ex-international Dick Kooy (tegenwoordig ook de Italiaanse nationaliteit) is met zijn Skra Belchatow door naar de hoofdfase van de CEV Cup, het tweede niveau in Europa. In de tweede wedstrijd maakte de Poolse ploeg korte metten met Mladost Brcko (BIH), het werd 3-0. Kooy speelde niet.