Traditiegetrouw wordt de beachvolleybalzomer afgesloten met een Nederlands Kampioenschap op het strand van Scheveningen. Van 12 tot en met 14 augustus vindt het NK beachvolleybal plaats in The Hague Beachstadium, direct langs de kust. Daar strijden de beste teams van deze zomer voor de titel ‘Nederlands Kampioen’. Op vrijdag start het toernooi met de kwalificaties, op zaterdag vindt het hoofdtoernooi plaats en op zondag zijn de finales.

The Hague Beachstadium biedt ruimte voor 2000 bezoekers. Vele volleyballiefhebbers weten ieder jaar weer hun weg te vinden naar Nederlands bekendste badplaats om daar te genieten van de mooie wedstrijden en het goede weer. Een mooi voorbeeld is het NK in 2019: een bomvol stadion zag toen hoe Ypma/Piersma en Brouwer/Varenhorst er met de titels vandoor gingen. Over een groot gedeelte van het strand stonden beachvolleybalvelden, waar door de breedtesporters het Summer Beach Circuit werd gespeeld. Het werd één groot beachvolleybalfeest, voor ieder niveau. Ook dit jaar wordt het Nederlands Kampioenschap weer gecombineerd met het Summer Beach Circuit en de weersvoorspellingen zien er fantastisch uit. Alle ingrediënten om er weer een groot beachvolleybalfeest van te maken.

Deelnemersveld
Bij de mannen is het deelnemersveld afhankelijk van de resultaten van het Elite-16 toernooi in Hamburg.. In dit prestigieuze toernooi op de internationale kalender staan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in het hoofdtoernooi. Zij zullen niet deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Verder is deelname aan het NK voor Boermans/Immers en Luini/Penninga afhankelijk van hun resultaten in Hamburg. Wie er sowieso wel bij zijn, zijn Steven van de Velde en Mart van Werkhoven. De twee mannen uit Beachvolleybal Team Nederland vormen een gelegenheidsduo en zijn, op basis van hun individuele prestaties, direct kanshebbers voor de titel. Dirk Boehlé en Mees Sengers kunnen gezien worden als goede outsiders. Boehlé wist al meerdere malen de titel Nederlands Kampioen op zijn naam te schrijven en zal hier dit weekend met zijn nieuwe partner Sengers wederom een gooi naar doen.

Bij de dames zijn regerend kampioenen Katja Stam en Raïsa Schoon de grote ontbrekende. Ook Emma Piersma en Mexime van Driel, die een paar weken geleden nog goud wonnen op het Challenge-toernooi in Marokko, zullen niet deelnemen aan het NK. Dat beide teams afwezig zijn, heeft wederom te maken met deelname aan het Elite-16 toernooi in Hamburg. Emi van Driel en Pleun Ypma zijn wel aanwezig en voeren de deelnemerslijst aan. Grootste uitdagers voor de titel zijn Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Afgelopen weekend wist het duo zich nog te bekronen tot Queen’s of the Court in Rotterdam. Absoluut een team om in de gaten te houden.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn