Apeldoorn kleurde woensdag oranje om af te tellen naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022. Op de dag dat het WK over 100 dagen start, beleefden 200 kinderen een sportief en creatief volleybalfeest op het Apeldoornse Marktplein.

Na het startschot van WK-toernooidirecteur Bas van de Goor en wethouder Jeroen Joon maakten de kinderen een groots volleybal streetart kunstwerk, beoefenden ze vele volleybalactiviteiten en genoten ze van een sportieve, gezonde lunch.

Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam één van de speelsteden. Twee kwartfinales, één halve finale, de wedstrijd om de derde en vierde plaats en de finale zullen plaatsvinden in Omnisport. Daarnaast is Apeldoorn gastheer van TeamNL tijdens het toernooi.

Wethouder Joon: “Ik vind het echt geweldig dat er vandaag zoveel jongeren aanwezig waren. Mooi om dat enthousiasme te zien! Bij een groot evenement als dit willen wij graag dat al onze inwoners mee kunnen genieten en zeker ook onze jongeren inspireren. Het is natuurlijk een prachtige manier om het belang van sporten, bewegen en gezondheid te benadrukken. We hebben daarom ook tal van activiteiten rondom dit WK gepland. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, zijn er clinics op scholen en ook de binnenstad haakt aan met een World Streetpainting Festival dat in het teken staat van het WK Volleybal Vrouwen. Vandaag is slechts het begin van een mooi feest voor heel Apeldoorn”.

"Ik vind het echt geweldig dat er vandaag zoveel jongeren aanwezig waren."

Wethouder Jeroen Joon

Ook provincie Gelderland telt af
Naast Apeldoorn was ook Provincie Gelderland woensdag volop in WK-stemming. Voor het provinciehuis in Arnhem streek de WK Volleybal Trophy Tour neer. Zowel medewerkers van de provincie als voorbijgangers en andere geïnteresseerden konden zich met de officiële WK-beker op de foto laten zetten, wat vele enthousiaste momenten en beelden opleverde.

Trophy Tour Arnhem
100 dagen Arnhem
Foto: Rob Voss

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×