Vanavond om 20.00 uur zou het Nederlands herenteam het in Barneveld opnemen tegen het Eredivisie All Star Team in het kader van de Olaf Ratterman Memorial. Wegens enkele coronabesmettingen bij het Eredivisie All Star Team is uit veiligheidsoverwegingen besloten dit duel niet zoals gepland door te laten gaan. Als alternatief speelt Oranje een onderling oefenduel in Barneveld. Deze wedstrijd is live te volgen op volleybal.nl/livestreams

Bij binnenkomst in sporthal De Meerwaarde in Barneveld werd bij alle aanwezigen vanavond een coronatest afgenomen. Dit had de organiserende vereniging SSS uiterst professioneel georganiseerd. Spelers, stafleden, vrijwilligers, pers etc. mochten pas naar binnen nadat ze negatief waren getest.

Helaas testten twee spelers van het Eredivisie All Star Team positief. In overleg met de bondsarts van de Nevobo is vervolgens besloten de All Stars direct naar huis te sturen. Omdat het Eredivisie All Star Team enkele dagen geleden nog samen heeft getraind, is het risico te groot voor Oranje, dat aankomend weekend in actie komt op het EK-kwalificatietoernooi in Kroatië.

Dat de Olaf Ratterman Memorial niet gespeeld kan worden zoals gepland is erg vervelend. Alle aanwezigen begrepen echter de noodzaak om uit veiligheidsoverwegingen de Eredivisie All Stars naar huis te sturen.

De Nevobo gaat de wedstrijd tussen Oranje en de Eredivisie All Stars op een later moment organiseren.

Als alternatief speelt Oranje vanavond een onderling oefenduel. Deze wedstrijd begint om 20.15 uur en wordt live uitgezonden op volleybal.nl/livestreams

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×