De Olympische Spelen in Parijs komen steeds dichterbij. Met nog 20 dagen te gaan tot de start heeft bondscoach Felix Koslowski zijn definitieve selectie bekendgemaakt. Hieronder lees je welke voor speelsters van de TeamNL Volleybaldames de olympische in vervulling gaat.

Het volleybaltoernooi in Parijs loopt van 27 juli t/m 11 augustus. Tijdens de loting vorige maand werden de TeamNL Volleybaldames gekoppeld aan: Italië, Turkije en de Dominicaanse Republiek. Nu maakt bondscoach Felix Koslowski duidelijk met wie hij in Parijs aan de start zal verschijnen.

Olympische selectie TeamNL Volleybaldames

NoNaamPositie
4Celeste PlakDiagonaal
5Jolien KnollemaPasser/loper
7Juliet LohuisMidden
10Sarah van AalenSpelverdeler
  11  Anne BuijsPasser/loper
12Britt BongaertsSpelverdeler
16Indy Baijens Midden
18Marrit JasperPasser/loper
19Nika DaalderopPasser/loper
23Eline TimmermanMidden
25Florien ReesinkLibero
26Elles DambrinkDiagonaal
  33 Nova Marring (reserve)Passer/loper

Bondscoach Felix Koslowski:Sinds mijn aantreden in januari 2023 hebben we met een groep van circa 25-30 speelsters onze olympische droom nagejaagd. In die periode heeft ieder van die speelsters op haar beurt een steentje bijgedragen aan het bemachtigen van het startbewijs voor Parijs. Of het nu gaat om speelsters die hebben meegetraind of om speelsters die ons op de toernooien hebben geholpen. Helaas mogen we naar Parijs slechts dertien speelsters meenemen. Bij de totstandkoming van de olympische selectie heb ik zware keuzes moeten maken. Ik ben mij ervan bewust dat de klap bij de speelsters die niet tot de selectie behoren hard aankomt. Desondanks ben ik overtuigd van het feit dat we met deze selectie het hoogst haalbare resultaat kunnen nastreven.’

Laura Dijkema onderdeel begeleidingsteam
Een van de namen die ontbreekt in de olympische selectie is die van aanvoerder Laura Dijkema. De meest ervaren speelster van de TeamNL Volleybaldames (434 interlands) zal in Parijs echter niet ontbreken. Dijkema wordt aan de begeleidingsploeg toegevoegd. Op die manier blijven haar: kennis, kunde, ervaring en niet aflatende stroom aan enthousiasme behouden voor de ploeg.

Olympisch speelschema

DatumTijdstipWedstrijd
Maandag 29 juliNederland - Turkije09.00 uur
Donderdag 1 augustusNederland - Italië17.00 uur
Zaterdag 3 augustusNederland - Dominicaanse Republiek09.00 uur

Buijs en Plak gaan op voor tweede Spelen
Van de huidige olympische selectie van de TeamNL Volleybaldames waren Anne Buijs en Celeste Plak tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van de partij. Zodoende nemen zij in Parijs voor de tweede keer in hun leven deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Locatie
Het olympische volleybaltoernooi zal worden afgewerkt in de South Paris Arena 1. Het stadion met 12.000 zitplaatsen maakt deel uit van Paris Expo, een tentoonstellings- en congrescentrum. Het complex werd in 1923 gebouwd om de Parijse handelsbeurs (Foire de Paris) te huisvesten.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn