De vier halve finalisten in het nationale bekertoernooi zijn bekend. Vorige week plaatste VC Sneek zich al, de andere drie kwartfinales van de dames werden deze week gespeeld. Eurosped schakelde na een spannende streekderby Springendal Set-Up’65 uit, Coolen-Alterno won van Laudame Financials/VCN en Sliedrecht Sport was te sterk voor Seesing Personeel Orion.

In Vroomshoop stond er gisteravond een mooie kwartfinale op het programma. Een streekderby tussen Team Eurosped en Springendal Set-Up’65. Dat leverde uiteraard een bomvolle sporthal op, een geweldige ambiance in Het Punt. Het massaal aanwezige publiek kreeg een heerlijke volleybalstrijd voorgeschoteld, waarin Eurosped voortreffelijk begon.

Het ging in de eerste set tot 16-16 gelijk op waarna de thuisploeg onder luide aanmoedigingen van het publiek wegliep en de set met 25-19 naar zich toetrok. In de tweede set kreeg Springendal Set-Up’65 totaal geen grip op de service van Team Eurosped. De Vroomshopers veroverden de set dan ook zeer overtuigend en zonder al te veel moeite met 25-11. Het publiek dacht daardoor al aan een snelle 3-0 overwinning, maar de gasten uit Ootmarsum vochten zich knap terug in de wedstrijd.

Wederom ging het gelijk op in de derde set, tot 16-16, maar daarna slopen er veel fouten in het spel van de thuisploeg. Daar maakte Set-Up’65 goed gebruik van en door zelf goed te serveren trok de ploeg de set met 19-25 naar zich toe. In het begin van de vierde set nam Eurosped een aantal punten voorsprong. Maar Springendal Set-Up’65 vocht zich terug en vanaf 15-15 ontstond er een prachtig gevecht waarbij Set-Up’65 duidelijk alles gaf voor zijn laatste kans. De Ootmarsumse inspanningen werden beloond, het werd 21-25. Weer werd er in Het Punt een beslissende vijfde set gespeeld.

In de vijfde set nam Set-Up’65 een 0-2 voorsprong, maar daarna kwamen de gasten flink onder druk te staan. Dat was te danken aan de sterke service van Eurosped. De thuisploeg nam een ruime marge en won de set overtuigend met 15-8. Daarmee verzekerde de ploeg zich van een plek in de halve finale van het bekertoernooi. Het team staat daarin in januari tegenover VC Sneek.

Sliedrecht Sport hoefde dinsdagavond niet heel diep te gaan om de halve finale te bereiken. De ploeg van trainer Matt van Wezel ging op bezoek bij topdivisionist Seesing Personeel Orion. In Doetinchem moest Sliedrecht wel bij de les blijven, want Orion speelde erg gretig en gaf alles. Dat leverde ze ook een set op, want in de tweede set sloper er te veel fouten in het spel van de koploper van de eredivisie en won Orion met 25-22. Maar verder liet de regerend landskampioen het niet komen, in de overige sets maakten ze telkens in de slotfase het verschil en wonnen met 1-3.

Coolen-Alterno ging ook op bezoek bij een topdivisionist, de ploeg streed in de kwartfinale tegen Laudame Financials/VCN. In Capelle aan den IJssel verloor de Apeldoornse ploeg de eerste set nog wel met  25-20, maar daarna nam de eredivisionist de regie in handen. Capelle had geen antwoord op de service van Alterno en verloor alsnog vrij kansloos met 1-3.