De wereldvolleybalfederatie FIVB heeft vier toernooien van de World Tour in de maand mei uitgesteld en een afgelast. Ook toernooien in juni staan ter discussie. De gevolgen voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen zijn op dit moment nog niet duidelijk. Het IOC en FIVB hebben daarover nog geen beslissing genomen.

De volgende toernooien zijn uitgesteld of afgelast:

- 1-ster Tuan Chau, Vietnam van 6-9 mei (uitgesteld)
- 4-ster Itapema, Brazilië van 6-10 mei (uitgesteld)
- 3-ster Jurmala, Letland van 6-10 mei (uitgesteld)
- 4-ster Ostrava, Tsjechië van 20-24 mei (uitgesteld)
- 4-ster Warschau, Polen van 27-31 mei (afgelast)

Door het (voorlopig) niet doorgaan van deze evenementen zijn de beachvolleyballers van Nederland nog tot en met mei uitgesloten van internationale competitie.

Het eerstvolgende toernooi dat nu op de kalender staat is het viersterrentoernooi van Moskou van 3 tot en met 7 juni. De week daarna zou het 5-sterren grand slam van Rome gelden als laatste toernooi dat meetelt voor de olympische ranking op basis waarvan de deelname in Tokio wordt bepaald. De FIVB deelt mee dat ook die evenementen ter discussie staan en als gevolg daarvan ook de finale van de Continental Cup, die van 22 tot en met 28 juni staat gepland in Eindhoven. Dat toernooi geldt als laatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen.

Ook erkent de federatie dat nog meer aanpassingen aan de kalender waarschijnlijk zijn. Ze zijn met het IOC in contact over het herzien van het kwalificatieproces voor Tokio.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×