Het was een wedstrijd waarin het ging om de finesses, maar Kyran Versteegen en Mees Sengers verloren de strijd in de achtste finales op het WK onder 19 in Phuket, Thailand wel. De Brazilianen Nicolas en Samuel wonnen met 21-18, 21-19. Daarmee zijn de Nederlandse mannen uitgeschakeld, zij eindigen, net als bij de vrouwen Desy Poiesz en Brecht Piersma, op de negende plaats.

In de eerste set deed een serie van de Brazilianen de Nederlanders de das om. Versteegen en Sengers koesterden een 12-10 voorsprong, maar na een reeks van punten stonden Nicolas Capretti Schosler en Samuel Giacomo Oselame Bello met 14-12 voor. Ze pakten daarna nog twee breakpoints (punten op eigen service) en liepen uit naar 18-14. Versteegen en Sengers kwamen terug tot 18-17, maar moesten de winst toch laten aan Brazilië: 18-21.

In de tweede set konden de Nederlanders zelfs tot 16-10 de opponenten op afstand houden, maar met wederom een sterke reeks kwamen de Brazilianen langszij (16-16). Op 19-19 drukten Nicolas en Samuel door, zij plaatsten zich voor de kwartfinales: 19-21.

Kyran Versteegen en Mees Sengers eindigen het toernooi nu op de negende plaats. Voor de 18-jarige Versteegen en de pas 17-jarige Sengers een mooi resultaat. Versteegen werd eerder dit jaar negende op het EK<20, Sengers pakte de 17e stek op het EK<18.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×