Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober worden bij de heren de eerste Eredivisiewedstrijden van het seizoen gespeeld. Er staan vijf wedstrijden op het programma. Prima Donna Kaas Huizen maakt hun debuut op het hoogste Nederlandse niveau. De mannen van Sliedrecht Sport nemen het op tegen de nummer 2 van vorig seizoen: Active Living Orion.

Prima Donna Kaas Huizen maakt op zaterdag hun debuut in de Nederlandse Eredivisie. De ploeg trapt het seizoen om 20.00 uur af in eigen huis. Tegenstander is het eerste herenteam van VCN. Op dat tijdstip klinken ook de eerste fluitsignalen in Apeldoorn, Doetinchem en Nijmegen. Landskampioen Draisma Dynamo, die zich deze week wist te plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League, neemt het op tegen de jonge spelers van Talentteam Papendal. VoCASA speelt voor eigen publiek tegen de mannen van RECO ZVH. Daarnaast een duel tussen twee teams die vorig jaar in de top-4 eindigden: Active Living Orion en Sliedrecht Sport.

Op zondag sluiten Numidia VC Limax en Taurus het Eredivisieweekend af met een duel op de nieuwe wedstrijdlocatie van de Limburgse ploeg: Sporthal De Roerparel in Sint Odiliënberg.

Programma

221001 Programma Eredivisie

Eredivisie Dames begint 22 oktober
De Eredivisie Dames begint in het weekend van 22 oktober, drie weken later dan de geplande start. De Nevobo mag van wereldvolleybalbond FIVB haar hoogste competitie pas starten na afloop van het nationaal team seizoen. Lees hier meer over het besluit.

Livestreams
Alle wedstrijden van de Eredivisie zijn weer live te volgen op volleybal.nl en in de Mijn Volleybal-app. Via het programma kom je bij de livestreams uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn